Acţiunea „Blocada”, pe drumurile din Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 465 Vizualizări

Acţiunea „Blocada”, pe drumurile din Mureş

222Poliţiştii din cadrul inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş acționează pe sectoarele de drum cu trafic intens iar într-o săptămână, aceştia au constatat peste 100 de infracțiuni, au aplicat peste 1.400 de sancțiuni contravenționale, au confiscat 5 arme, au reținut 103 permise de conducere și au retras aproape 50 de certificate de înmatriculare.

Acțiunile se desfășoară ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale. „Astfel, în perioada 8-14 august, 894 polițiști de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au acționat zilnic, desfășurând 135 de activități specifice. S-a acționat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. În doar 7 zile, polițiștii au constatat 102 infracţiuni, 43 în flagrant, dintre care 45 de natură judiciară, 25 la regimul circulaţiei rutiere și 6 la regimul armelor și munițiilor”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie judeţean Mureş.

De asemenea, au fost aplicate 1.440 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 381.596 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 8.338 de lei. Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 227 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, 14 sancţiuni pentru fapte prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În urma celor 6 filtre rutiere instituite, poliţiştii au aplicat 1.044 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor Ordonanţei de Urgenţă a guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 7 pentru consum de alcool, 537 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 22 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 103 permise de conducere, dintre care 12 pentru consum de alcool și 17 pentru viteză, fiind retrase 49 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost confiscate 5 arme, dintre care 3 letale și 2 neletale și 14 bucăți de muniție”, se mai precizează în comunicat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE