La Iernut, Sudul preia conducerea în duelul cu Nordul Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 629 Vizualizări

La Iernut, Sudul preia conducerea în duelul cu Nordul

Evenimentele sportive ale Zilelor Orașului Iernut au cap de afiș întâlnirea de fotbal Nord-Sud. După concursul de pescuit sportiv disputat începând cu ora 7 la Pescăria „La Doctoru’ ”, ziua de duminică a continuat de la ora 9 cu turneul de volei pentru echipe mixte alcătuite din câte 8 componenți, dar atenția s-a îndreptat spre tradiționala întâlnire pentru jucătorii old boys Nord-Sud.

Evenimentul cu tradiție de peste 70 de ani, alimentat de pasiunea pentru fotbal din comunitatea Iernutului pornea de la scorul de 9-9 de la introducerea trofeului actual, transmisibil, care datează din anul 1997. Acesta ar urma să poposească definitiv în vitrina echipei care îl dobândește trei ediții consecutive. Acest lucru nu se putea petrece în acest an, deoarece în vara trecută echipa Sud egalase scorul la 9, după ce adversarii aveau două victorii consecutive. Competiția este rezervată din anul 1995 doar jucătorilor de peste 35 de ani care își au domiciliul în partea stângă a drumului european E60 (Sud), respectiv partea dreaptă (Nord), incluzând și locuitorii din comunele limitrofe, pe același criteriu, dar și unii dintre jucătorii încă activi.

 

DSC_0273Victorie tranșată în prima repriză

Acest lucru a fost deosebit de benefic „sudiștilor”, care în acest an au preluat conducerea în special datorită evoluției lui Vasile Dicher, care a înscris patru din cele cinci goluri reușite de echipa „albaștrilor”. Deși și în echipa „gazdelor” (terenul se află în partea unde locuitorii sunt repartizați în echipa Nord) se afla un jucător activ, care evoluează la cei 37 de ani la divizionara C din localitate, Ilie Roman, „galbenii” s-au văzut depășiți cu 4-1, cu o triplă Dicher, scăpat de trei ori cu portarul advers. Nordul a punctat din penalty și a redus scorul la 4-2 înainte de pauză, cu un gol cu capul la centrarea lui Roman, după o fază bine construită. Cu resursele fizice epuizate, repriza secundă a fost mai „economicoasă” la efort. Dicher a punctat din nou și echipa sa a conservat rezultatul, deși adversarii au mai înscris și ei o dată. Scor final: 5-3 și echipa Sud își poate adjudeca trofeul în ediția următoare.

Componența celor două formații:

Nord: Aurel Turcu- Vasile Popa, Dumitru Mărginean, Sorin Dumbrăvean, Marin Gherman, Liviu Roiban, Vasile Belean, Ilie Roman, Gheorghe Mărginean, Mihai Mărginean, Dionisie Dreghici, Radu Apoltan, Mihai Natea, Iosif Shiler. Antrenori: Al. Trenca și Gh. Marian.

Sud: Sorin Preda, Iosif Marian- Viorel Moldovan, Alin Bercea, Iosif Fodor, Ioan Ghirca, Ioan Simon, Jozsef Rostas, Daniel Megheșan, Ovidiu Albu, Vasile Dicher, Vasile Mărginean, Valerian Hădărig. Antrenori: M.M. Rusu și Vali Boncea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE