Tommy Emmanuel, concert de neuitat la Târgu-Mureş Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 453 Vizualizări

Tommy Emmanuel, concert de neuitat la Târgu-Mureş

1Cetatea Medievală din Târgu-Mureş a devenit aproape neîncăpătoare luni, 15 august, în ultima zi a Festivalului Internaţional de Chitară din România, Harmonia Cordis. Cunoscutul artist, Tommy Emmanuel a adunat peste 3.000 de fani în cetate, unde a susţinut un concert de excepţie. Cu trei chitare la îndemână, maestrul „corzilor” şi-a dovedit talentul în aplauzele fanilor, unii dintre ei veniţi din alte ţări pentru a asculta live cântăreţul.

2

Tommy Emmanuel a concertat prima oară în România, acum, la Târgu-Mureş. Consilierul primarului, Claudiu Maior a urcat pe scenă şi i-a înmânat artistului insigna şi distincţia „Târgu-Mureş 400 de ani, oraş liber regesc”. „ Municipalitatea apreciază calitatea şi valoarea, mai ales când vorbim de astfel de artişti. Un asemenea festival, organizat în parteneriat cu Primăria Târgu-Mureş ne onorează, deoarece înscrie Târgu-Mureşul pe harta oraşelor lumii. Putem vorbi, pe bună dreptate, de turism cultural. Pe scena Cetăţii Medievale au urcat nume celebre, artişti care lasă generaţiilor viitoare modele şi valori. De aceea, am considerat că Tommy Emmanuel trebuie răsplătit cu un gest care să îi reamintească de istoria oraşului nostru şi setea de cultură şi muzică bună a oamenilor care trăiesc aici. Până la urmă, miile de participanţi care au venit la concert dovedesc calitatea umană a oraşului în care trăim”, a afirmat Claudiu Maior.

3

Festivalul Internaţional de Chitară Harmonia Cordis aflat la a 11-a ediţie se desfăşoară în parteneriat cu Primăria Târgu-Mureş. „Mulţumesc preşedintelui Asociaţiei Harmonia Cordis, domnului Beke Istvan Ferenc pentru implicarea de care a dat dovadă, cu consecvenţă, an de an. Acest festival este reprezentativ pentru mişcarea culturală a oraşului nostru. Primăria promite ca şi pe viitor să organizeze evenimente menite să educe valoarea”, a declarat Claudiu Maior.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE