Volker Reiter: „Festivalul „ProEtnica” nu este unul comercial sau politic, ci unul civic” Cultură
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 245 Vizualizări

Volker Reiter: „Festivalul „ProEtnica” nu este unul comercial sau politic, ci unul civic”

Directorul executiv al Festivalului intercultural „ProEtnica”, Volker Reiter, a declarat, joi, 11 august, într-o conferință de presă, că la ediția din acest an a festivalului, care se va desfășura începând de joi, 18 august, până duminică, 21 august, participă peste 20 de organizații ale minorităților naționale din România, iar în total sunt așteptați la Sighișoara peste 600 de participanți din întreaga țară.

Totodată, în cele patru zile de festival se estimează că vor vizita Cetatea Sighișoarei în jur de 15.000 de turiști. Spectacole de muzică, dans, poezie și teatru, activități interactive cu publicul, expoziții de artă contemporană, lansări de carte și publicații, vizionări de filme, bal interetnic, standuri de meșteșugari, expoziții culinare, dezbateri, mese rotunde și spectacole intercomunitare. De toate acestea vor avea parte cei care aleg să viziteze Cetatea Sighișoarei în cele patru zile de festival. La ediția din acest an, un accent important va fi pus pe teatrul forum, în care se dorește transmiterea unui mesaj de bună conviețuire și pace interetnică. Volker Reiter a subliniat că festivalul „ProEtnica” nu este unul comercial sau politic, ci unul civic.
„Avem participanți din toate colțurile țării. Sunt peste 67 de manifestări artistice pe scena principală a festivalului și fiecare seară se va încheia cu câte un concert. Ca o noutate, în programul ediției de anul acesta a fost inclusă secțiunea de film care cuprinde trei filme documentare ce vor dezbate diferite teme (tema dialogului interreligios, dialog intercultural, cultura minorităților etc.), o secțiune de workshop care include cinci activități oferite de Organizațiile Minorităților Naționale pe diferite teme (dans, cultură, tradiții), precum și șase parade a diversității etno-culturale. Pentru prima dată, festivalul se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis”, a precizat Volker Reiter.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE