Home / Politic / 8-10%, ţinta PMP Mureş la parlamentare

8-10%, ţinta PMP Mureş la parlamentare

Distribuie

Fostul lider al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR) Mureș, în prezent președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Mureș, dr. Claudiu Puiac, a anunțat miercuri, 17 august, într-o conferință de presă, că în urma fuziunii la nivel național dintre PMP și UNPR s-a constituit, în data de 5 august, noul Consiliu Executiv Județean al PMP Mureș.

În urma fuziunii, PMP are la nivel național 2.518 consilieri locali, 51 consilieri judeţeni, 44 de primari, 138 de viceprimari şi al treilea grup parlamentar ca număr în Camera Deputaţilor. În județul Mureș, partidul are 71 de consilieri locali dintre care 3 viceprimari în Iernut, Daneș și Petelea.
„În urma deciziei la nivel național de fuziune dintre PMP și UNPR, UNPR a fost absorbit de către PMP și a fost o fuziune prin absorbție. Noul partid, Partidul Mișcarea Populară, dorește, prin această absorbție, să fie a treia forță a țării din punct de vedere politic, alături de PSD și PNL. Ca să putem deveni a treia forță a țării avem în toamnă un scrutin parlamentar și în urma acestui scrutin parlamentar și în urma activității noastre, trebuie să ne legitimăm ca cea de-a treia forță a țării. În urma fuziunii dintre PMP și UNPR la nivel național, PMP are acum 2.518 consilieri locali, 51 de consilieri județeni, 44 de primari, 138 de viceprimari și al treilea grup parlamentar din Camera Deputaților. Primele rezultate ne dovedesc că această mișcare politică a fost o mișcare inspirată, pentru că în urma unui sondaj de opinie efectuat de CIADO România în perioada 1-10 august 2016, la ora actuală PMP creditează cu 8% în Transilvania și în Banat. În județul Mureș, în urma acestei fuziuni, avem la ora actuală 71 de consilieri locali dintre care 3 viceprimari în Iernut, Daneș și Petelea”, a declarat dr. Claudiu Puiac.
Cât despre alegerile parlamentare din toamnă, președintele PMP Mureș a afirmat că un rezultat bun ar fi de 8-10%. „Un rezultat bun pentru un partid politic trebuie să aibă cel puțin două cifre, deci un rezultat bun ar fi în jur de 8-10%, însă trebuie să ținem cont și de structura etnică a județului Mureș”, a spus dr. Claudiu Puiac.
Fostul președinte al PMP Mureș, în prezent prim-vicepreședintele PMP Mureș, Matei Nicolae Nicodin, a menționat că în mandatul său de președinte și-a propus realizarea cât mai multor organizații, în urma fuziunii existând aproximativ 60 de organizații. „Am fost președintele PMP din octombrie și aveam ca obiectiv realizarea cât mai multor organizații, PMP fiind un partid nou. Am reușit să realizăm 37 de organizații, iar acum după fuziune avem o structură teritorială mult mai bună, avem aproximativ 60 de organizații, ceea ce va duce în toamnă, sper eu, la un rezultat mult mai bun. De la 60 vom urca către 70-80, ca să fim foarte bine structurați”, a arătat Matei Nicolae Nicodin.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.