Home / Eveniment / Din inima Saschizului, Transilvania Bike Trails – al treilea start

Din inima Saschizului, Transilvania Bike Trails – al treilea start

Distribuie

Foto 1_site

O nouă ediție a Transilvania Bike Trails, un concurs inedit de ciclism prin care sunt promovate satele săsești din zona Târnava Mare – Sighișoara a avut loc în acest sfârșit de săptămână la Saschiz. Din meniul zilei de 20 august nu au lipsit bucatele gustoase și ofertele de produse tradiționale care le-au făcut cu ochiul participanților, precum și muzica de calitate. Partenerul evenimentului a fost Renault România.

 

Foto 3

 

Tradiționala cursă Transylvania Bike Trails, ajunsă la a treia ediție, a luat anul acesta startul din centrul comunei Saschiz, mai exact din piațeta de lânga turnul cu ceas al bisericii fortificate, potrivit obiceiului ca în fiecare an cicliștii să plece în cursă dintr-un alt sat săsesc, pentru a avea ocazia de a-l promova și de a descoperi noi poteci ce le sunt dedicate pe ruta ce leagă satele săsești din zona Târnava Mare cu Sighișoara.

 

Foto 2

Concursul de MTB (n.red. mountainbike) s-a desfășurat pe două distanțe – 41,5 km, respectiv 78 de km și traseele au fost astfel gândite ca să treacă prin curțile bisericilor fortificate și cel lung prin cetatea Saschiz.
Cursa de 41,5 km, masculin, l-a avut în prim-plan pe Ovidiu Butnaru, care i-a parcurs într-o oră și 42 de minute. Pe locurile doi și trei au sosit, la mică distanță, Balazs Sandor și Ion Mihai Traian, cu 1:46:17, respectiv 1:46:27. La openul feminin, primul loc a fost câștigat de Cora Balteș, care a parcurs traseul de 41,5 km în 2 ore, 13 minute și 8 secunde, urmată de Adriela Morar, la mai bine de 20 de minute, și de Alexandra Cioc, la două minute de cea de-a doua clasată.
Concursul mai dificil, de 78 de km, a fost câștigat de Alexandru Stancu, pe locul al doilea sosind, aproape la fotografie, Madaras Attila. Câștigătorul a fost înregistrat în 3:15:14, în timp ce urmăritorul său în 3:15:16. Podiumul a fost completat de Ion Valentin Roșoagă, care a parcurs distanța de aproape 80 km în 3:18:50.
Openul doamnelor a fost dominat de Suzanne Hilbert, care a pedalat cei 78 de km în 4 ore, 17 minute și 15 secunde. Pe locurile doi și trei s-au plasat Doina Țiței, care a ajuns la linia de finiș în 4:24:53, și Fodor Emese, care a terminat cursa în 4:26:31.

 

Foto 5

 

Printre participanți s-au numărat și câțiva localnici din Saschiz, după cum a scris Florentina Călugăr, manager al GAL Dealurile Târnavelor. “Carmen, Charlie și Cătălin au fost saschizenii care-au participat la cursa de 41,5 km și au ajuns toți în primii 150! Ionuț Naneș, cu ,,rădăcini” saschizene, a terminat cu bine și-n timp bunicel traseul de 78 de km”, a notat Florentina.
Rețeaua de trasee este dezvoltată de către Fundația ADEPT Transilvania, cu sprijinul Fundației Orange, prin Programul de Cooperare Româno-Elvețian, are o lungime totală de aproximativ 100 km începând din luna mai 2015 și leagă 10 sate din zonă cu Sighișoara. Construcția rețelei a început în anul 2011 cu traseul ce leagă satele Criț și Mesendorf, cu o lungime de 7 km și a fost continuat în anul 2013 cu traseul Criț-Bunești (7 km). De atunci au mai fost construite/amenajate și traseele Viscri – Bunești 15 km, Viscri – Saschiz 35 km, Criț– Saschiz 22 km.

 

Foto 4

Ligia VORO

Foto: Florentina CĂLUGĂR


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

S-a încheiat etapa județeană a competiției ONSS Fotbal – Cupa ISF

Distribuie Competiția ONSS Fotbal – Cupa ISF, la care au participat copiii din categoria de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.