Home / Cultură / Expoziție inedită de fotografie. Jurnaliștii și pasiunile lor extraprofesionale

Expoziție inedită de fotografie. Jurnaliștii și pasiunile lor extraprofesionale

Distribuie

Festivalul internațional al televiziunilor și producătorilor independenți, Simfest, care se desfășoară în perioada 22-28 august, la Târgu-Mureș, a debutat luni, 22 august, cu vernisajul expoziției „Jurnaliștii și pasiunile lor extraprofesionale: expoziție de fotografie artistică Ovidiu Munteanu”. Autorul fotografiilor este cameraman TVR.

3 autor„Este foarte greu de explicat ceea ce fac și atunci prefer să le expun și să tac. Așa suntem noi cameramanii, nu prea vorbim. Trăiesc din vibrație și în multe fotografii se regăsește vibrația”, a transmis autorul Ovidiu Munteanu.
Președintele festivalului Simfest, Ioan Ceaușescu, a transmis luni, 22 august, la vernisajul expoziției „Jurnaliștii și pasiunile lor extraprofesionale”, că Ovidiu Munteanu s-a întors la prima dragoste, deoarece acesta a fost pasionat de fotografie încă din copilărie, după care a schimbat aparatul foto cu camera de luat vederi. Ovidiu Munteanu este proaspăt membru al Uniunii Artiștilor Plastici datorită fotografiilor sale.
„Am ținut în mod special să deschidem festivalul în această formă și cu o manifestare care este dedicată unui jurnalist. Această expoziție va rămâne aici o săptămână și va putea fi văzută și admirată de oamenii care vin la cinematograf. Pe autorul fotografiilor, Ovidiu Munteanu, îl cunosc din anul 1990, de când am început să lucrăm împreună la o televiziune locală. Am făcut echipă aproape zece ani la știrile TVR, am trecut împreună prin foarte multe aventuri, prin foarte multe momente grele”, a transmis Ioan Ceaușescu.

2 invitatiFiecare fotografie are o poveste
Directorul Editurii Tritonic, Bogdan Hrib, fotoreporter de carieră și proaspăt doctor în media, a arătat că fiecare expoziție de fotografie pe care o vede îl duce în frumoșii ani ai tinereții, mai ales că a avut ocazia să-i prindă în anii 1980 pe marii fotografi ai României în viață. El a spus că jurnaliștii cu condeiul își pun semnătura în valoare, însă de cele mai multe ori se regăsesc fotografii care nu sunt semnate de către fotografi. „Fiecare expoziție care apare în România sau care reapare în România, pentru că în ultima vreme au început să reapară expoziții, fotografii, cafenele în care au loc expoziții, este o bucurie. În momentul în care un fotograf deschide o expoziție, el semnează și răscumpără toți acei ani de fotografii nesemnate. O parte dintre aceste imagini sunt eseuri, iar o parte fotografii de fotoreportaj curat, pur. În România, nu există o istorie a fotografiei, dar este bine că avem expoziții și mă bucur că Simfest are acum o expoziție”, a transmis Bogdan Hrib.

4 geo tuica„La toate imaginile am găsit câte ceva frumos de spus”
Directorul de imagine al SRTV, Geo Tuică, s-a arătat impresionat de expoziția artistului Ovidiu Munteanu, de la idee, până la compoziție și realizarea imaginilor. „La toate imaginile am găsit câte ceva frumos de spus. E un feedback extraordinar cu privitorul. Mi-a plăcut foarte mult culoarea și sunt încântat de toate lucrările, pentru că toate au câte un sentiment și spun câte ceva”, a transmis Geo Tuică.
Conf. univ. dr. Lucian Ionică, de la Universitatea de Vest Timișoara, a spus că expoziția i-a confirmat încă o dată că în zilele noastre toți pot să facă poze, însă doar unii pot face fotografii. Ovidiu Munteanu se numără printre cei care pot face mai mult decât fotografii, pot realiza adevărate opere de artă. „Este o mare calitate faptul că imaginea te atrage, te oprește și te face să meditezi. Aș remarca și simțul compozițional extraordinar și simțul cromatic foarte bun. În această expoziție, există lucrări pe diferite paliere și game, dar toate au ceva în comun. Se observă existența unei note personale în toate aceste lucrări. Mi-a făcut o plăcere deosebită să văd aceste lucrări și îl felicit pe autor”, a transmis conf. univ. dr. Lucian Ionică.5


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Expoziția „Războiul Monumentelor” și lansare de carte, la Biblioteca Județeană Mureș

Distribuie Reprezentanții Bibliotecii Județene Mureș au anunțat luni, 18 martie, începerea expoziției „Războiul Monumentelor”, care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.