Home / Administratie / Reabilitarea internatului Liceului de Artă intră în prelungiri

Reabilitarea internatului Liceului de Artă intră în prelungiri

Distribuie

IMG_2352_site

În 2008 începeau lucrările de mansardare și reabilitare a internatului Liceul de Artă din Tîrgu Mureș. După opt ani, dacă aleșii locali vor da undă verde în ședința din 30 august 2016, proiectul se va încheia până la 1 noiembrie 2016. Cel puțin așa ne informează Serviciul de Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Tîrgu Mureș.

 

Lucrările de reabilitare a internatului au început în anul 2008, însă au fost sistate în anul 2011 din lipsa finanțării. În 2014, lucrările au fost reluate în urma accesării de fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. În prezent, lucrările sunt executate, dar pentru finalizarea proiectului mai sunt necesare activități precum auditul financiar, monitorizarea și publicitatea proiectului (deși mai jos este amintită și finalizarea lucrărilor de intervenție care vor asigura îndeplinirea indicatorilor proiectului, optimizarea funcționării clădirii și creșterea performanței energetice), motiv pentru care Primăria este obligată să încheie un act adițional la contractul de finanțare semnat în 2014 prin care durata acestuia să fie prelungită până la 1 noiembrie 2016, act adițional care are însă nevoie de aprobarea consilierilor locali. Ar fi o nouă prelungire după cea de până la 30 iunie 2016, trecută, de asemenea, prin Consiliul Local, însă cel din mandatul trecut. Inițiatorii au explicat noua prelungire, implicit o nouă întârziere în finalizarea contractului de finanțare prin faptul că: “pe parcursul execuţiei lucrărilor datorită faptului că în clădirea internatului Liceului de Artă s-a desfăşurat activitate didactică, iar în vederea evitării unor posibile accidente, unele lucrări s-au realizat numai în perioada când în clădire nu se desfăşurau cursuri”.
Valoarea totală a proiectului este de 3.127.307,64 lei, din care cea mai mare parte a cheltuielilor o reprezintă cele neeligibile, și anume 2.032.531,06 lei. După cum au tradus inițiatorii proiectului, cheltuielile care nu pot fi decontate sunt reprezentate de lucrările executate între anii 2008-2014, în sumă de 1.142.227,26 lei, contribuţia proprie la cheltuieli neeligibile: 362.231,27 lei, respectiv lucrări suplimentare cf. HCL 289/05.11.2015, în cuantum de 528.072,53 lei. (L.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Despre situația jalnică a clădirii Colegiului Național „Unirea”, la întâlnirea Ministrului Educației cu directorii de școli

Distribuie Ligia Deca, Ministrul Educației, a participat la o ședință de lucru cu directorii de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.