Campioanele pornesc la drum cu aceleași vise mărețe Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 179 Vizualizări

Campioanele pornesc la drum cu aceleași vise mărețe

După ce anul acesta a reușit să obțină un nou event campionat-cupă, aflate la cel de-a 27-lea titlu de campioane, echipa feminină de popice Electromureș Romgaz Târgu-Mureș se apropie de startul noii ediții, una foarte încărcată de evenimente. Lotul antrenat de Orosz István și Seres Jószef s-a reunit la începutul acestei luni și a efectuat pentru început câte trei antrenamente pe săptămână. Componența a suferit două modificări, din păcate doar la capitolul minusuri. Au plecat Mirabela Preda și Miklos Katalin, prima în Irlanda, a doua în Germania, dar niciuna nu pentru popice. Lotul primei echipe este alcătuit în acest moment din nouă jucătoare, dintre care două sunt junioare, Birtalan Antonia și Fekete Réka, ambele componentele lotului de junioare a României care a participat în acest an la Campionatul Mondial. Cele șapte senioare rămase sunt: Doina Baciu, Duka Tilda, Gyéresi Anna, Alexandrina Bornert, Alina Suciu, Adela Ban și Bianca Bărdiță.

Competițiile interne și internaționale se vor derula într-un ritm alert. Senioarele debutează în 3 septembrie, cu prima etapă a noii ediții a Campionatului Național, pe teren propriu, în compania formației Rapid București. După doar o săptămână, mureșencele vor susține la Petrila prima etapă a Cupei României, dar întreaga atenție se concentrează pe participarea la Cupa Mondială. Aceasta va avea loc în perioada 4-8 octombrie, în Italia, la Bolzano, de unde primele opt formații se califică pentru cea mai importantă competiție a cluburilor, cea a campioanelor, Champions League. „Ne propunem o participare onorantă, să încercăm să ne depășim propriile performanțe și să dovedim că sportul din România mai contează, chiar dacă nu la disciplinele cele mai populare. Principalul nostru obiectiv este calificarea în Liga Campionilor, dar sperăm să ajungem în primele patru. Știm că nu va fi ușor, vom avea adversare din țări unde sportul este sprijinit cu adevărat, dar avem încredere în valoarea sportivelor noastre și în dăruirea lor”, a spus Antal Matilda, vicepreședinta clubului mureșean.

Noua generație, pregătită să preia ștafeta

Cu un lot în continuă dezvoltare, echipa de junioare a reușit la rândul ei numeroase titluri și clasări pe podium în competițiile interne și chiar internaționale. Junioarele pornesc și ele la drum cu un calendar bogat. Ele debutează în noul sezon la sfârșitul acestei săptămâni, cu prima etapă a Campionatului Național, care se va disputa pe arena din Ploiești. Întrecerile pe echipe vor fi completate de cea mai importantă întrecere individuală pe plan intern, Campionatul Național rezervat juniorilor și junioarelor din luna octombrie, în zilele de 22-23, la Iași, urmat după două săptămâni de întrecerea similară a seniorilor, care se va disputa la Hunedoara, în 5-6 noiembrie.

Atenția clubului orientată în ultima perioadă asupra atragerii de jucători tineri a dat și dă în continuare roade. La arena târgumureșeană se prezintă în permanență noi amatori și acțiunea continuă în zilele de marți și joi, între orele 12 și 18. Mulți dintre cei rămași au ajuns deja ca după doar unul sau doi ani să se numere printre performerii competițiilor naționale, cu generații care promit atât la fete cât și la băieți continuitatea unei ramuri de tradiție în Târgu-Mureș. Dintre aceștia, cea mai tânără echipă de băieți, categoria 10-14 ani va debuta la rândul ei în sâmbăta care urmează, când vor întâlni pe arena mureșeană, dar în calitate de „oaspeți”, formația sibiană Foresta Tălmaciu, care nu are arenă proprie. Acest lucru se datorează în special unor oameni inimoși, dedicați acestei ramuri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE