Human Harvest/Recoltarea Umană, de la 19.30, la Cinema Arta, în cadrul Simfest 2016 Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 278 Vizualizări

Human Harvest/Recoltarea Umană, de la 19.30, la Cinema Arta, în cadrul Simfest 2016

Astăzi, la ora 19.30, documentarul Human Harvest/Recoltarea Umană (2015) va fi proiectat la Cinema Arta. Human Harvest/Recoltarea Umană este un nou documentar bazat pe cărţile Bloody Harvest/Recoltarea Sângeroasă şi Organele Statului care îi urmăreşte pe cei doi nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace, reputatul avocat pentru drepturile omului David Matas, şi fostul secretar de stat canadian, David Kilgour, în investigarea jafului de organe organizat în secret de autorităţile chineze.
Prin interviuri cu experţi, martori şi oameni care au primit transplanturi de organe în China, filmul dezvăluie una dintre cele mai grave crime împotriva umanităţii care are loc de peste 15 ani. Zeci de mii de intervenţii chirurgicale de transplant de organe în China au folosit organe provenite de la prizonieri de conştiinţă (majoritatea ucişi chiar prin extragerea de organe), în cea mai mare parte practicanţi Falun Gong. “Cred că e mai uşor să pretinzi că o crimă de o asemenea magnitudine nu este reală”, spune regizorul Leon Lee. “Dar dovezile sunt copleşitoare”.

„Recoltarea sângeroasă” și „Organele statului”

O anchetă realizată în martie 2006 de jurnaliştii de la Epoch Times a dezvăluit că în China există lagăre unde se efectuează mii sau zeci de mii de operaţii de recoltare de organe de la deţinuţi politic. La câteva luni după aceste dezvăluiri, raportul independent efectuat de doi canadieni – David Kilgour şi David Matas, a confirmat cele mai sinistre bănuieli. În anul 2009, David Kilgour şi David Matas au scris cea de-a treia versiune a acestui raport, cartea „Bloody Harvest/Recoltarea Sângeroasă”. Cartea dezvăluie operaţiile de prelevare şi de transplant de organe făcute în secret, cu forţa, în spitale special amenajate pe lângă lagăre de muncă şi închisori din China, şi dovezile că organele sunt vândute pentru profituri imense doritorilor.

„Organele statului – Abuzul transplanturilor în China” este o compilaţie de eseuri care abordează problema spinoasă a provenienţei organelor folosite în industria de transplant a Chinei, abordând din unghiuri diferite tema abuzurilor în domeniul transplanturilor de organe în această ţară.
Cartea deschide subiectul recoltării de organe de la deţinuţi arătând că nu doar deţinuţii executaţi sunt supuşi recoltării de organe în China, dar şi prizonierii de conştiinţă.
„Organele statului” scrisă de 11 autori de pe 4 continente şi 7 ţări, din diferite medii profesionale, oferă o abordare variată a subiectului, care reflectă în ce mod restul lumii ar dori să vadă schimbarea practicilor din China. Eseurile includ declaraţii ale martorilor, informaţii oficiale, statistici, date cronologice şi analize în profunzime ale situaţiei din China.
Volumele „Recoltarea Sângeroasă – Uciderea practicanţilor Falun Gong pentru organele lor” şi „Organele statului – Abuzul transplanturilor în China” au fost traduse în limba română de Gina Sturdza. Mai mult descpre cărți puteți citi pe epochtimes-romania.com: Recoltarea Sângeroasă, Organele statului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE