Provocare pentru jurnaliștii din Mureș Cultură
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 339 Vizualizări

Provocare pentru jurnaliștii din Mureș

Președintele festivalului internațional al televiziunilor și producătorilor independenți „Simfest”, Ioan Ceaușescu, a anunțat luni, 22 august, într-o conferință de presă, că membri ai Asociației Ziariștilor Independenți din România (AZIR) sunt prezenți la Târgu-Mureș pentru a le prezenta jurnaliștilor din Mureș conceptul de jurnalist independent. Astfel, jurnaliștii interesați sunt așteptați mâine, 24 august, la ora 12.00, la Cabana UPM din Complexul Weekend, la o conferință de presă.

Filiala românească a Asociației Jurnaliștilor Europeni, cu sediul la Bruxelles, AZIR organizează periodic dezbateri și întâlniri ce ridică probleme legate de statutul jurnalistului, de libertatea presei și de rolul mass-media. Asociația reunește jurnaliști convinși de necesitatea apărării statutului presei de a patra putere în stat, libertatea de informare și de expresie, independența jurnalistului. „Anul acesta, avem un parteneriat important cu Asociația Ziariștilor Independenți din România și lansăm jurnaliștilor din Mureș invitația de a fi prezenți la conferința de presă de miercuri, 24 august, la ora 12.00, unde li se va prezenta asociația. Asociația Ziariștilor Independenți este filiala din România a Asociației Europene a Jurnaliștilor (AEJ). Sunt prezenți la Târgu-Mureș membri ai asociației și conducerea. Aveți posibilitatea să vă întâlniți cu dânșii, să puneți întrebări, să aflați ce înseamnă conceptul de ziarist independent, un concept pe care „Simfest-ul” îl promovează de ani buni. Independența jurnalistului constă în gradul ridicat de profesionalism pe care îl are”, a declarat Ioan Ceaușescu.

Obiectivele asociației
Obiectivul AZIR îl reprezintă aprofundarea problemelor pe care le pune integrarea României în Uniunea Europeană și conștientizarea opiniei publice în legătură cu activitățile instituțiilor europene, facilitarea accesului la surse de informare europene, stabilirea de contacte cu jurnaliști din Uniunea Europeană, schimburi de experiență, participări la colocvii și conferințe, precum și informarea constantă a publicului în legătură cu eventualele dificultăți întâmpinate de jurnaliști în exercitarea liberă a profesiei. În acest scop, AZIR organizează dezbateri, întâlniri, congrese naționale și internaționale, susține inițiativele din diferite țări europene în scopul formării jurnaliștilor și discutării problemelor de interes comun, elaborează și publică documente și studii cu rol informativ în vederea facilitării comunicării între cetățeni, mass-media și reprezentanții unor instituții oficiale.

O ediție bogată
„Simfest” este singurul festival de televiziune din România și cea mai complexă şi completă manifestare destinată mass-media electronice. Manifestarea, aflată la cea de-a XIII-a ediție, se desfășoară în perioada 22-28 august, la Târgu-Mureș. Festivalul este punctul anual de întâlnire a specialiştilor lumii televiziunii din România, a studenţilor ambiţioşi, a producătorilor indepedenţi şi a pasionaţilor media, o competiţie menită să identifice şi să formeze valori şi talente, pentru a le acorda validarea necesară şi pentru a le pune în legatură cu mediul în care se pot dezvolta. Ioan Ceaușescu a arătat că ediția din acest an a festivalului este „probabil cea mai bogată ediție de până acum”. Totodată, a anunțat desfășurarea, în premieră la Târgu-Mureș, a International Mystery & Thriller Festival, aflat la ediția a VI-a, în cadrul căruia vor avea loc o serie de lansări de carte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE