Home / Sanatate / Țara în care copiii mănâncă de trei ori mai multe zaharuri adăugate decât ar trebui

Țara în care copiii mănâncă de trei ori mai multe zaharuri adăugate decât ar trebui

Distribuie

Copiii americani mănâncă de trei ori mai multe zaharuri adăugate decât ar trebui, conform unui grup de experți din SUA, care a făcut apel la limite mai stricte în acest domeniu din partea producătorilor, informează AGERPRES care citează agenția France Presse (AFP). Sugarii și copiii mai mici de doi ani nu ar trebui să mănânce alimente care conțin zaharuri adăugate, iar copiii mai mari ar trebui să limiteze aportul lor zilnic la 100 de calorii, potrivit unui comunicat al American Heart Association (AHA).
Acest lucru înseamnă mai puțin de șase lingurițe pe zi pentru cei cu vârste între doi și 18 ani. În mod ideal, copiii americani ar trebui să reducă cu două treimi cantitatea de alimente cu adaos de zahăr, în special sucurile și cerealele care conțin zahăr. Copiii și adolescenții americani mănâncă zilnic în medie echivalentul a 19 lingurițe de zaharuri adăugate. „Consumul în copilărie de alimente bogate în zaharuri adăugate crește riscul de a dezvolta boli de inimă, obezitate sau suferințe legate de hipertensiune arteriala”, a subliniat studiul.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.