Propunere POL: 8,3 milioane lei pentru Învăţământ, în loc de concerte gratuite şi asocieri cu cluburi profesioniste Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1115 Vizualizări

Propunere POL: 8,3 milioane lei pentru Învăţământ, în loc de concerte gratuite şi asocieri cu cluburi profesioniste

111Consilierul local Radu Bălaş propune alocarea a peste 8,3 milioane lei pentru achiziţionarea de mobilier, reparaţii, renovări toalete şi terenuri de sport pentru şcolile, grădiniţele şi creşele din municipiul Târgu-Mureş. Amendamentul propus de reprezentantul Partidului Oamenilor Liberi (POL) va fi dezbătut în cadrul şedinţei ordinare de lucru a Consiliului Local Târgu-Mureş de marţi, 30 august, în cadrul căreia se va realiza o rectificare bugetară în cuantum de 52 milioane lei.

Primul consilier care a depus amendamente

Potrivit consilierului local POL, cele opt amendamente propuse au fost înregistrate la Registratura primăriei municipiului Târgu-Mureş, majoritatea dintre acestea neprimind votul Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, sport, agrement şi integrare europeană. „Am fost primul consilier care a depus amendamente, astfel încât, potrivit Regulamentului Consiliului Local, ele vor trebui supuse votului primele – asta dacă nu se va face un abuz. Vă mai spun doar că cea mai mare parte din aceste amendamente le-am înaintat și nu au fost aprobate în ședința Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, sport, agrement şi integrare europeană, din care fac parte – au votat împotrivă un consilier PNL, doi consilieri UDMR, iar consilierul PSD a absentat, în total suntem cinci membri. Pentru că ședința de comisie este doar o fază intermediară – se fac amendamente în cinci comisii, iar acestea diferă de la o comisie la alta – am depus aceste amendamente pentru a fi supuse și dezbaterii în plen. După vot, vă voi anunța cine și cum a votat aceste amendamente”, a afirmat Radu Bălaş, care a susţinut o conferinţă de presă luni, 29 august, alături de ceilalţi doi reprezentanţi ai POL în Consiliul Local Târgu-Mureş, respectiv Győrfi Julia şi Hermann Mark-Christian.

Sursa banilor, concertele gratuite şi asocierile cu cluburile profesioniste

Suma de 8.348.000 lei propusă de consilierii locali POL pentru a fi alocată Învăţământului este defalcată astfel: 4.860.000 lei pentru terenuri de sport în şcoli, 2.558.000 lei pentru achiziţionare de mobilier în şcoli şi grădiniţe, 650.000 lei pentru reparaţii în şcoli şi grădiniţe şi renovări de toalete şi 250.000 lei pentru reparaţii şi mobilier în creşe. „Pentru fiecare sumă trebuie specificat capitolul bugetar de unde vor fi luați banii. Aceștia provin, în special, de la concertele gratuite, chefuri și asocierile cu cluburile profesioniste de sport”, a explicat Radu Bălaş.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE