Recomandarea zilei: pastă de vinete cu pătrunjel, ceapă verde şi capere
29 august 2016CSID scrie că această pastă din vinete (în stil turcesc) se potriveşte perfect cu o baghetă sau o lipie crocantă.
Ingrediente
¼ cănă de capere
1 kilogram de vinete
Sare şi piper
Ulei de măsline extravirgin
1 ceaşcă de ceapă verde
1 ceaşcă de pătrunjel tocat
½ linguriţă de usturoi tocat
1 linguriţă coajă de lămâie
3 linguriţe zeamă de lămâie
2 linguriţe melasă de rodie
2 linguriţe de iaurt
Un vârf pe piper cayenne
Baghetă franţuzească sau lipie
Pregătire:
1. Pune caperele într-un bol şi spală-le de sare cu apă caldă. Lasă capere în apă călduţă pentru 20 de minute. Scurge-le de apă şi apoi usucă-le pe un şervet de hârtie. Toacă-le mare şi pune-le deoparte.
2. Încălzeşte cuptorul la 400 de grade. Decojeşte vinetele şi taie-le în cubuleţe de 2 cm. Pune vinetele într-un bol cu sare şi piper, pune apoi 3 linguri de ulei de măsline. Pune vinetele pe o coală de copt şi coace-le timp de 15 -20 de minute sau până se fac aurii şi moi. Pune-le la răcit.
3. Pune vinetele coapte într-un robot de bucătărie şi mixează-le puţin. Adaugă caperele, ceapa verde, pătrunjel, usturoi, coajă şi suc de lămâie, melasă de rodie, iaurt, pipier cayenne şi 2 linguri de ulei de măsline apoi amestecă-le bine. Pune amestecul într-un bol. (Poate fi preparat şi păstrat la temperatura camerei timp de 2 ore sau pus la frigider pentru a fi consumat mai târziu).
4. Înainte de a servi gustă amestecul şi asezonează-l dacă mai este nevoie. Serveşte pasta de vinete, cu ceapă verde şi pătrunjel pe o felie de pâine sau ca sos pentru lipie.
Lasă un comentariu