Mocănița Transilvaniei, sărbătorită la Castel Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 428 Vizualizări

Mocănița Transilvaniei, sărbătorită la Castel

După succesul evenimentului de anul trecut, când s-au aniversat 100 de ani de la inaugurarea căii ferate înguste şi punerea în circulaţie a primelor trenuri pe traseul ce leagă Târgu-Mureş de comuna bistriţeană Lechinţa, Asociația „Mocănița Transilvaniei” organizează, în perioada 2-4 septembrie, a doua ediție a „Zilelor Mocăniței”, eveniment care va avea loc la Comlod, pe platoul Castelului Teleki, unde va fi amenajat un loc special pentru socializare, cu muzică, hamace și filme. În plus, se va organiza o plimbare cu mocănița pe traseul Teaca-Comlod şi retur.

„Scopul acestui eveniment este de a promova minunatul traseu al Mocăniţei Transilvaniei, îndeosebi Castelul Teleki din Comlod, monument istoric clasa A, aflat în ultimii ani într-o stare de continuă degradare, fiind necesare întervenţii imediate pentru reabilitarea acestuia”, au precizat reprezentanții Asociației „Mocănița Transilvaniei”.

Vizitarea muzeului feroviar
Potrivit programului postat pe pagina web a asociației, vineri, 2 septembrie, va fi petrecere pe Mocănița Transilvaniei, iar gazdele la pupitru vor fi Lulu şi Horaţiu S., care vor mixa pe tot parcursul călătoriei. Plecarea din gara Teaca se face la ora 15.00, sosirea în Comlod va fi la ora 17:00 şi retur cu sosire în gara Teaca la ora 20.00. Biletul tur-retur la petrecere costă 20 de lei. În ceea ce privește programul de sâmbătă şi duminică, plecarea din gara Teaca se face la orele 10.00 și 16.00 cu sosire în Comlod la 12.00 și la ora 18.00. Plecările din Comlod se fac la orele 13.00 şi 18.00 cu sosire în gara Teaca la ora 15.00, respectiv ora 21. 00. Preţul unui bilet tur-retur este 10 lei
„Activităţi la Teaca: vizitarea muzeului feroviar amenajat de voluntarii Asociaţiei „Mocăniţa Transilvaniei” în biroul de mişcare al gării din Teaca, degustare de vin, vizitarea Bisericii Evanghelice în grupuri organizate. Activităţi la Comlod de sâmbătă şi duminică, cu intrare liberă: la Comlod ne instalăm corturile şi hamacele la umbra stejarilor seculari din curtea castelului, vom servi un gulaş bun, balmoş, porumb fiert, iar în apropiere avem un teren de fotbal unde vom juca jocuri autohtone. Sâmbătă seara vom proiecta filmul Usturoi, în regia lui Lucian Alexandrescu, un film apreciat atât la nivel national, cât şi international. Pe durata celor doua zile, atmosfera va fi întreţinută de următorii artişti: Akos, Esau Nue, Horatiu S., Kleva, Lulu, Poliglot, Tin Tin, Vlad Bretan. Încurajăm drumeţiile prin sat şi interacţiunea cu localnicii, deoarece veți afla poveşti interesante despre viaţa la ţară sau vă veți face provizii pentru iarnă”, au mai transmis reprezentanții Asociației „Mocănița Transilvaniei”.
Anul trecut, la prima ediție a „Zilelor Mocăniței”, mecanicii care și-au dedicat întreaga viață acestei meserii au povestit cu melancolie despre vremurile de odinioară, când au apărut primele trenuri de călători și marfă pe traseul ce străbate Câmpia Transilvaniei între Târgu-Mureș și Lechința. Aceștia au rămas fideli unei meserii pe care și-ar dori s-o lase urmașilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE