UPDATE: Primarul Florea, 60 de zile, pieton Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6169 Vizualizări

UPDATE: Primarul Florea, 60 de zile, pieton

Informația potrivit căreia primarul Dorin Florea și-a predat pentru 60 de zile permisul de conducere pentru că a intrat pe sens interzis a făcut aseară vâlvă pe Facebook. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, inspectorul Andreea Pop, a precizat că, într-adevăr, primarul a fost sancționat cu reținerea permisului de conducere pe 60 de zile și cu plata unei amenzi, în cuantum de 750 de lei (jumătate din sumă dacă este achitată în 48 de ore). Astăzi, și edilul șef a recunoscut că a fost sancționat. „Da, am fost sancţionat de agenţii Poliţiei Rutiere în data de 30 august 2016. Am aşteptat liniştit în maşină, timp de 35 de minute cât a durat întocmirea procesului verbal. Am avut astfel ocazia să văd de ce au fost sancţionaţi în aceste zile zeci de târgumureşeni. De asemenea, am putut să constat că şi angajaţii Primăriei Tîrgu Mureş au greşit în modul în care au amplasat indicatoare de circulaţie pe anumite artere din Tîrgu Mureş. Am chemat la faţa locului mai mulţi directori din Primărie, pentru a vedea situaţia în care au fost puşi târgumureşenii care au tranzitat intersecţia dintre străzile Tudor Vladimirescu şi Secerei. S-au dispus de urgenţă măsuri suplimentare de avertizare în intersecţia respectivă, pentru că scopul nostru este să oferim confort cetăţenilor şi nu să-i sancţionăm. Informez pe această cale conducătorii auto care au fost sancţionaţi în această intersecţie (acolo erau dispuse 4 echipaje ale Poliţiei Rutiere fără ca vreun agent să dirijeze traficul rutier) să ţină cont că Administraţia Domeniul Public își asumă modul defectuos în care a fost semnalizată intersecţia”, a postat primarul Dorin Florea pe contul său de Facebook.
Interesant este că în urma accidentului din urmă cu aproape două săptămâni când două utilaje ale Serviciului de Gospodărire a Apelor Mureș s-au prăbușit în pârâul Pocloș, indicatoarele de avertizare din acea intersecție au fost schimbate. IPJ a informat, de altfel, săptămâna trecută despre această modificare și a precizat sancțiunile de care sunt pasibili conducătorii auto care nu respectă noile indicatoare, și anume reținerea permisului pentru 60 de zile și amendă cuprinsă între 750-1000 de lei.

UPDATE. În 31 august, Administraţia Domeniul Public din cadrul Primăriei municipiului Tîrgu Mureş a revenit cu precizări, menționând, în comunicatul de presă semnat de către directorul Florian Moldovan, că: „a constatat nereguli cu privire la modul defectuos în care a fost semnalizată intersecţia străzilor Tudor Vladimirescu cu strada Secerei, motiv pentru care zeci de conducători auto au fost sancţionaţi. Facem precizarea că am dispus de urgenţă amplasarea de indicatoare rutiere suplimentare în acea zonă în vederea prevenirii eventualelor evenimente rutiere neplăcute. Regretăm situaţia creată şi faptul că şoferii din Tîrgu Mureş, care au tranzitat intersecţia la care facem referire, au fost sancţionaţi de agenţii Poliţiei Rutiere. Vom continua pe aceeaşi direcţie pe care am arătat-o tîrgumureşenilor, aceea de a asigura tot confortul cetăţenilor, iar măsurile de prevenţie şi îndrumare vor constitui în continuare modul nostru principal de activitate. Regretăm că nu am dispus mai devreme semnalizarea corespunzătoare a intersecţiei dintre străzile Tudor Vladimirescu şi Secerei, pentru că şoferii care au fost sancţionaţi nu au greşit în mod voit, ei fiind obişnuiţi cu traficul din Tîrgu Mureş”. (L.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE