Concert extraordinar de jazz, la Palatul Culturii Cultură
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 427 Vizualizări

Concert extraordinar de jazz, la Palatul Culturii

Asociația Culturală „Mureșul Superior”, în colaborare cu Asociația Culturală „Elena Mîndru”, organizează sâmbătă, 17 septembrie, la ora 19.00, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, un concert extraordinar de jazz susținut de către solista Elena Mîndru și pianistul Tuomas J. Turunen, alături de Jyväskylä Big Band.

Iubitorii de jazz sunt invitați la un big band de jazz venit tocmai din Finlanda, alături de vocea de jazz a Clujului, solista Elena Mîndru, și pianistul Tuomas J. Turunen, aflați în turneu în România. Un bilet la concert costă 30 de lei, iar elevii, studenții și pensionarii vor plăti 15 lei pentru un bilet. Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Palatului Culturii din Târgu-Mureș.
Elena Mîndru reprezintă cu onoare pe scene internaționale generația română de tineri muzicieni de jazz. Plecată de pe băncile Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, actualmente doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Sibelius Academy din Helsinki, Elena a câștigat numeroase premii la festivaluri de jazz din Europa și semnează până în prezent compoziția și vocea celor trei albume lansate, și anume Romanian Christmas Stories, Evening in Romania, Quartphonic.
Tuomas J. Turunen este pianist și compozitor finlandez, rezident în Helsinki. Muzicianul și-a început studiile la renumita instituție Sibelius Academy, departamentul de jazz, în 2005. Printre profesorii care l-au îndrumat au fost artiști precum Jarmo Savolainen, Jukkis Uotila, Jim Beard și Seppo Kantonen. În ultimii ani din cariera sa, Tuomas J. Turunen a activat ca pianist în diverse formații, de la formule de duo până la big band-uri, susținând concerte atât în Finlanda, cât și în Europa. De asemenea, pianistul a compus și orchestrat lucrări pentru big band sau ansambluri camerale de jazz (combo). Printre cele mai active proiecte ale sale sunt Tribute to Ella, Elena & The Rom Ensemble, Nina Mya, The Fifth Avenue și The Finnish Airforce Big Band.
„Jyväskylä Big Band este în prezent unul dintre cele mai active grupuri de jazz existente. Cu un repertoriu versatil, specializat în muzica contemporană de big band și o istorie de câteva decenii, grupul a fost înființat în Finlanda în anii ’70. Grupul aduce astăzi în atenția publicului noutățile din muzica jazz prin proiectul „Ensikäsityksiä”, axat pe concerte inovatoare și compoziții interpretate în premieră, comandate de către Uniunea Compozitorilor din Finlanda (Teosto) de la soliștii Elena Mîndru și Tuomas J. Turunen special pentru acest proiect și big band”, au precizat organizatorii evenimentului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE