Home / Sanatate / Spor suplimentar pentru personalul care se îngrijește de pacienții cu arsuri

Spor suplimentar pentru personalul care se îngrijește de pacienții cu arsuri

Distribuie

Personalul care se îngrijește de arși va beneficia de un spor suplimentar de 100%, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, citat de AGERPRES. Acest spor apare într-o ordonanță de urgență adoptată miercuri de Executiv, care clarifică modul de aplicare a unor prevederi privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. „Avem în atenția publicului de la o vreme și înțelegem cu toții mai bine care sunt necesitățile pentru pacienții cu arsuri. E o muncă de o complexitate ieșită din comun. Așa încât, pentru personalul care se îngrijește de arși va exista un spor suplimentar. Acesta va fi de 100%”, a spus Voiculescu, conform sursei citate.
OUG prevede și acordarea unor sporuri pentru personalul care lucrează cu pacienții cu afecțiuni oncologice.
„Am luat în considerare un lucru care nu a fost destul de des pe agenda publică, și anume afecțiunile oncologice. Dacă ne uităm la statisticile internaționale o să vedem că acolo unde există date statistice coerente, pe care poți face analize, vorbim despre o incidență a cancerului de 1 la 3 persoane. Practic, fiecare a treia persoană va suferi de un cancer pe timpul vieții, iar trendul este către una din două persoane. Asta are de-a face cu îmbătrânirea populației și cu faptul că alte patologii sunt vindecabile între timp. Este o boală a lumii moderne. De aceea, pentru specialitățile din domeniul oncologic, și anume oncologie, oncologie pediatrică, hematologie și radioterapie există, de asemenea, o mărire a sporurilor, o mărire semnificativă aș spune”, a mai afirmat Voiculescu.
Potrivit acestuia, sporurile vor fi suportate din bugetele spitalelor. „Vorbim (…) de ceva peste un milion de lei lunar, la nivelul întregii țări pentru toți profesioniștii din aceste categorii medicale”, a spus Voiculescu.

 

De asemenea, verificati

Chirurgie Vasculară de top, la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș

Distribuie Secția Chirurgie Vasculară este relativ nou deschisă, din anul 2018, în cadrul Spitalului Clinic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.