Medici, lideri ONG și jurnaliști din Târgu-Mureș, nominalizați la Gala COPAC Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 2850 Vizualizări

Medici, lideri ONG și jurnaliști din Târgu-Mureș, nominalizați la Gala COPAC

Coaliţia Organizațiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) a lansat prima ediție a Galei COPAC, un eveniment ce își propune să susțină oamenii și organizațiile care realizează lucruri pozitive menite să ducă spre o schimbare în bine a sistemului românesc de sănătate.

Categoriile Galei COPAC sunt următoarele: liderul ONG, proiectul unei asociații de pacienți cu cel mai mare impact, medicul implicat în relația cu asociațiile de pacienți, cel mai bun comunicator medic în relația cu pacienții, jurnalism de sănătate, cel mai bun proiect implementat de un manager de spital, cea mai bună campanie din sănătate, inovația în sprijinul pacienților și business în medicină în sprijinul pacienților. „Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România își propune să încurajeze organizațiile din zona neguvernamentală, cu accent pe asociațiile de pacienți. Prin acest demers, susținem oamenii și organizațiile care reușesc să schimbe lucrurile din zona lor de activitate. Dorim să facem cunoscuți oameni, proiecte și instituții care, de multe ori, prin eforturile lor îi ajută pe cei ce au nevoie, susțin și încurajează sistemul de sănătate”, se precizează pe site-ul COPAC.

Persoanele interesate să viteze au la dispoziţie următoarea adresă web: www.gala2016.copac.ro

Un premiu al juriului și un premiu al publicului
Juriul va fi format din personalități din lumea medicală, jurnaliști, reprezentanți ai unor instituții, companii, ONG-uri, care vor analiza toate propunerile și vor decide câștigătorii la fiecare categorie. În paralel, va exista un premiu al publicului la fiecare categorie, stabilit în urma votului online. Se va putea vota online pe site-ul www.gala2016.copac.ro până miercuri, 14 septembrie, la ora 18.00. Astfel, mureșenii sunt invitați să voteze liderul ONG, medicul implicat, jurnalistul de sănătate și cea mai bună campanie în sănătate. La fiecare categorie vor exista câte două premii: premiul juriului și premiul publicului. Decernarea premiilor va avea loc luni, 19 septembrie, la ora 18.30, la Teatrul Național din București.

1 rodica molnarLiderul ONG
La categoria „Liderul ONG”, este nominalizată Rodica Molnar, președintele Asociației Copiilor și Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureș.
Rodica Molnar a fondat ASCOTID Mureș în anul 2006, alături de alți șase părinți. Motivația implicării ei în cauza copiilor și tinerilor cu diabet se numește Ilinca și este fiica ei. În prezent, Ilinca are 23 de ani și a fost diagnosticată cu diabet în data de 9 iunie 2005. ASCOTID a derulat de-a lungul celor aproape zece ani de existență numeroase campanii de informare pentru copii și tineri pacienți, activități de consiliere și educare. În anul 2015, Rodica Molnar a primit diplomă de merit pentru întreaga activitate depusă în domeniul creșterii calității îngrijirii copiilor cu diabet din partea Federației Române de Diabet și Boli de Nutriție, la Congresul Național de Diabet de la Timișoara.

irina muntean diabetMedic implicat
La categoria „Medic implicat”, sunt nominalizate dr. Irina Muntean, medic primar diabet, nutriţie și boli metabolice, și prof. univ. dr. Rodica Bălașa, medic primar neurolog.
Dr. Irina Muntean medic și pacient cu diabet zaharat de tip I. Înțelege extrem de bine perspectiva pacienților și s-a implicat foarte mult în activitățile derulate de ASCOTID. Dr. Irina Munteanu a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF Târgu-Mureș, în anul 2004. A urmat rezidențiatul în diabet, nutriție și boli metabolice la Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca și la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Mureș. În prezent, este medic specialist diabet, nutriție și boli Metabolice la Centrul Medical Topmed, cu aproximativ 1.300 de pacienți cu diabet pe lista de cronici. Totodată, este medic diabetolog consultant în cadrul ASCOTID din 2007.

3 rodica balasaProf. univ. dr. Rodica Bălașa este șeful Clinicii Neurologie I din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Mureș. Este profesor universitar și șef al Disciplinei de neurologie Facultatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș. Prof. univ. dr. Rodica Bălașa este membru al comiterului director al Societății de Neurologie din România din anul 2009 și membru, din partea Societăţii de Neurologie din România, al comitetului de scleroză multiplă din cadrul European Cometee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS). Este doctor în medicină din 2003, autor şi coautor a șase monografii sau capitole ale unor monografii şi a 70 de lucrări ştiinţifice, din care 11 publicate în extenso şi 59 în rezumat publicate în ţară şi în străinătate. Prof. univ. dr. Rodica Bălașa este extrem de implicată și în activitatea asociațiilor de pacienți din patologia scleroză multiplă. Este unul dintre cei mai importanți susținători ai mișcării naționale de scleroză multiplă. Tratează mulți pacienți cu SM, participă la reuniunile și conferințele asociației și este unul dintre puținii medici care scrie constant în revista Columna, revista de informare destinată pacienților cu scleroză multiplă din România.

4 arina moldovanJurnalism de sănătate
La categoria „Jurnalism de sănătate”, este nominalizată Arina Moldovan, de la revista Medfarm. Arina Moldovan a absolvit Facultatea de Jurnalism și apoi un masterat în managementul serviciilor de sănătate. În prezent, coordonează revista Medfarm, concepe și scrie articole pe înțelesul tuturor indiferent de nivelul educațional. În anul 2013, a fost premiată pentru jurnalism în presa farmaceutică din partea Colegiului Farmaciştilor România. Se implică afectiv și ajută cauze bune, încercând să construiască materiale care să ajute și autoritățile să înțeleagă realități ce sunt ignorate. Iubeşte meseria de jurnalist, are încredere în ea, adoră provocările şi relaţioneză bine cu toţi cei despre care scrie, încercând să ajungă la inimile lor.

ascotid trail raceCea mai bună campanie în sănătate
La categoria „Cea mai bună campanie în sănătate”, este propus evenimentul ASCOTID Trail Race 2015. Anul acesta, evenimentul are loc în data de 11 septembrie, la Platoul Cornești. ASCOTID Trail Race este până în prezent singura competiție care susține cauza copiilor cu diabet, sub sloganul „We run on insulin!”. La competiție a participat ultramaratonistul Gavin Griffits din Marea Britanie, purtătorul torţei olimpice la Londra cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2012, diagnosticat cu diabet zaharat tip 1, insulinodependent, o persoană ce promovează imaginea copiilor și tinerilor cu diabet şi încurajează organizarea activităţilor sportive pentru copiii cu diabet în lume. Competiţia sportivă s-a născut din dorința de a antrena la mișcare atât persoanele diagnosticate cu diabet, cât şi persoanele sănătoase, pe mai multe categorii de vârstă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE