Home / Sanatate / O viață mai bună pentru pacienții cu scleroză multiplă

O viață mai bună pentru pacienții cu scleroză multiplă

Distribuie

Asociația de Scleroză Multiplă din România (ASMR) a anunțat pe site-ul propriu că în perioada 30 septembrie-2 octombrie va avea loc, la Târgu-Mureș, a XV-a ediție a Seminarului Național SM, un eveniment dedicat pacienților afectați de scleroza multiplă.
Seminarul Național SM al ASMR se dorește a fi un eveniment de informare și educație nonformală adresat persoanelor afectate de scleroza multiplă și este organizat în vederea facilitării creșterii calității vieții persoanelor afectate prin îmbunătățirea cunoștințelor privind managementul bolii, dobândirea de noi informații din domeniu, cunoașterea unor exemple motivante de viață cu SM, toate prin racordarea la mișcarea SM națională și internațională.

O comunicare mai bună între medic și pacient
Gazda acestei ediții a seminarului este prof. univ. dr. Rodica Bălașa, coordonatorul Centrului de Tratament din Târgu-Mureș și șeful Clinicii Neurologie I din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Mureș. Prof. univ. dr. Rodica Bălașa este extrem de implicată în activitatea asociațiilor de pacienți din patologia scleroză multiplă. Este unul dintre cei mai importanți susținători ai mișcării naționale de scleroză multiplă. Invitatul special al seminarului va fi prof. dr. Ioan Pascu, unul din inițiatorii Programului Național de Tratament SM. Începând cu anul 2016, ASMR a deschis o serie nouă de seminarii naționale, dedicate îmbunătățirii comunicării pacientului cu Centrele de Tratament cuprinse în Programul Național de Tratament, dar și îmbunătățirii comunicării dintre Centrele de Tratament și medicii neurologi din localitățile de origine ale pacienților tratați în Programul Național de Tratament.
„Seminarul este organizat sub forma prezentărilor în plen, seminarii tematice interactive, sesiuni de întrebări și răspunsuri, ateliere de lucru, toate din domenii de interes ale persoanei cu SM (neurologie, interne, balneo-fizioterapie, psihologie, îngrijire medicale, legislație și drepturi ale persoanei cu dizabilități). Totodată, acest eveniment include și lansări de publicații, prezentare de activități ale grupurilor locale, expoziții cu tematică SM, activități de socializare și agrement”, se precizează pe site-ul ASMR.

Implicarea pacienților în acțiuni comune
Printre obiectivele acestui seminar se numără îmbunătățirea calității vieții persoanei afectate de SM și îmbunătățirea calității serviciilor adresate pacientului afectat de SM, printr-o abordare holistică, implicând medicii neurologi și echipa de specialiști ai acestora, servicii medicale de recuperare, servicii sociale și alte servicii, într-un efort sinergic, de colaborare și construcție structurată a unui sistem de sprijin integrat, fundamentat pe valorile profesionalismului și mai ales a dedicării voluntare. Totodată, se dorește promovarea comunității SM din România, prin facilitarea comunicării pacienților din toate colțurile țării și implicarea acestora în acțiuni comune, promovate prin intermediul atelierelor și a Congresului ASMR în sesiune extraordinară, organizat în prima zi se seminar.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.