Zeci de bijuterii hand-made în Cetatea Medievală Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 875 Vizualizări

Zeci de bijuterii hand-made în Cetatea Medievală

 

O expoziție pentru femei, indicate pentru bărbați. Bijuterii handmade confecționate cu multă dragoste și minuțios, perfecte pentru orice domnișoară sau doamnă, poate fi un cadou dintre cele mai originale pentru persoana dragă. Prima expoziție de bijuterie contemporană organizată de Creative Hands în Tîrgu Mureș, adună laolaltă podoabe lucrate integral manual de artizani locali talentați. Creațiile se înscriu în tema „Gaia, mama natură” și sunt expuse în Cetatea Medievală, Bastionul Tabacarilor, în perioada 06 – 11 septembrie 2016.

Expoziția de bijuterie contemporană întrunește peste 60 de bijuterii realizate de 7 artiști din Târgu Mureș. Natura, cea mai iubită muză a tuturor artiștilor indiferent de forma lor de exprimare, cântată, interpretată prin dans sau pictură, acum este redată în forma plastic prin bijuterii.

Artiștii care au acceptat această provocare au realizat bijuterii prin tehnici diferite, folosind o gamă variată de material precum lemn, piele, metal, pietre semiprețioase, lut polimeric, lână, mărgele de ceramică, sticlă și nisip.

foto 2

”Îmi place frumosul, lucrul de mână, bijuteriile și am o slăbiciune pentru lut polimeric. Mă inspiră anotimpurile, culorile sau doresc pur și simplu să încerc o nouă tehnică. Astfel creațiile mele poartă amprenta mai multo tehnici, care se repetă din când în când. Datorită posibilităților multiple pe care le permite materialul, nu pot deocamdată să mă stabilesc la o singură tehnică, și de aceea dioresc să explorez cât mai mult” ne spune Tunde Vass.

foto3

” Fiind pensionară, am norocul de a-mi ocupa timpul cu lucruri care îmi face plăcere. Mă încântă să lucrez cu material ca lâna și sârma de modelaj, pentru că le pot d ace formă îmi imaginez, iar mărgelele dau suflu creațiilor mele” ne povestește Katalin Kiss.

foto 4

”Creez din hobby și din orice material. Am încercat multe tehnici, metode și materiale, îmi place să experimentez mereu ceva nou. Jocul acesta cu diferite materiale și texturi e modul perfect de a mă relaxa” după cum ne explică Carmen Nemeș.

foto 5

”Tema expoziției mi s-a părut atractivă și provocatoare, în același timp. Am folosit materiale dragi mie, pielea, sârma de cupru și diferite mărgeluțe pentru a transpune în bijuterii nașterea Geei din Haos și pe unii copii din unirea ei cu Vranus: Hecatochiri, Ciclopii, Tianii”, adaugă Cristina Pașcu.

foto 6

 

”Sunt de origine armeană, iar marca mea este Lili Adam. Bijuteriile sunt realizate după schițele mele, lucrate în tehnică foarte rară în țară și în lume. Materiale folosite cu mare grijă pentru calitatea lor și prelucrate numai cu pietre naturale. Aleg pietre naturale pentru că sunt cea mai importantă sursă de inspirație, puterea și forma pietrelor mă conduc spre forma finală a bijuteriilor” ne spune Lidi Adam Seyranyan.

Teodora Oniceanu ne încântă simțurile cu lucrări, în marea lor majoritate accesorii unicat hand-made. „Acestea aparțin zonei conceptuale a acestei ramure artizanale, experimente care, uneori, se pot încadra în zona artelor, alteori, fiind simple accesorii, confecționate manual, își găsesc locul printre ceea ce se numește bujuterie purtabilă” precizează artista.

Oana Pintile și Roxana Dan sunt alte două creatoare, pasionate de frumos, care au darul de a crea ceva special și unic, punând în valoare complexitatea femeii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE