VIDEO: Râul Mureş, poluat în amonte de Barajul Mare Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1132 Vizualizări

VIDEO: Râul Mureş, poluat în amonte de Barajul Mare

a-pokorny
Consilierul judeţean Pokorny Vasile Ştefan a semnalat recent, în plenul Consiliului Judeţean Mureş, un caz de poluare a râului Mureş, în amonte de Barajul Mare din zona Complexului de Agrement şi Sport „Weekend” din Târgu-Mureş.

Pokorny Ştefan: „E vorba de aproximativ 200.000 de beneficiari”

Astfel, la punctul „Diverse” din cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, Pokorny Vasile Ştefan a prezentat un filmuleţ realizat în data de 24 august, în amonte de Barajul nr. 1 din Târgu-Mureş. „Vis a vis de cei care au făcut filmuleţul, nu subsemnatul l-a făcut, eu am intrat în posesia lui – este staţia de apă, respectiv de captare a Aquaservu-ului, a apei potabile. Uitaţi-vă ce se întâmplă, ce mizerie, minerale, ulei, tot ce puteţi să vă gândiţi. Aş reaminti, cu doi ani în urmă aproximativ colegul nostru, fostul coleg, domnul profesor Tuşnea a venit cu un cearșaf aici şi a arătat ce calitate are la robinet apa potabilă. Eu am ridicat cuvântul şi de la acest microfon  de mai multe ori, privind preţul apei potabile pe care o plătim, suntem obligaţi”, a precizat Pokorny Vasile Ştefan, care a acuzat compania Aquaserv că ar fi răspunzătoare pentru poluarea respectivă.

„Iată de ce plătim aproape cea mai scumpă apă potabilă din Ardeal şi nu e vorba de câţiva pescari (…) este vorba de aproximativ 200.000 de beneficiari care suntem la ora asta”, a mai spus reprezentantul UDMR în Consiliul Judeţean Mureş, cunoscut militant pentru protejarea mediului înconjurător.

c-pokorny

Purtător de cuvânt Aquaserv: „Nu avem nicio legătură cu poluarea”

În replică, purtătorul de cuvânt al SC Compania Aquaserv SA Târgu-Mureş, Nicolae Tomuleţiu, a declarat pentru cotidianul zi de Zi că poluarea prezentată de consilierul judeţean nu are nicio legătură cu activitatea companiei şi a subliniat că protejarea mediului înconjurător este una din valorile companiei Aquaserv. „Problema semnalată în filmuleţul prezentat de domnul consilier judeţean Pokorny nu are absolut nicio legătură cu Compania Aquaserv. Probabil ar trebui sesizate organele competente şi acestea să investigheze mai departe cine e responsabil pentru această poluare. Încurajăm pe oricine care observă asemenea fenomene de poluare a apei să le semnaleze organelor competente pentru soluţionare, pentru că şi pe noi ne interesează ca apa râului Mureş să fie curată. Avem şi noi interesul clar ca apa râului Mureş să fie cât mai curată, deoarece utilizăm şi noi această apă”, a precizat Nicolae Tomuleţiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE