Home / FC Municipal / Fără puncte în campionat, ASA e în semifinalele Cupei Ligii

Fără puncte în campionat, ASA e în semifinalele Cupei Ligii

Distribuie

Echipa de fotbal ASA Târgu-Mureș s-a calificat miercuri seara în semifinalele Cupei Ligii Adeplast, după ce a învins la loviturile de departajare formația CFR Cluj, într-un meci disputat pe terenul clujenilor cu scorul de 6-5 (0-0, 1-1). Este a doua victorie pentru ASA în acest sezon, dar ambele în Cupa Ligii, după acel 2-0 de pe terenul medieșenilor de la Gaz Metan. De asemenea, este al șaselea meci disputat în deplasare în care înscriu cel puțin un gol, în timp ce pe teren propriu nu au reușit să puncteze. Mureșenii au deschis scorul în minutul 64 prin Kuku, iar CFR a egalat în minutul 83 prin Bud.

Prima repriză a partidei a fost dominată categoric de formația clujeană, dar ocaziile au fost foarte puține la poarta lui Mingote, debutant în poarta mureșenilor după despărțirea de Edi Stăncioiu. În afară de un șut în bară expediat de Laurențiu Rus și un altul al lui Tiago Lopes reținut de Mingote, clujenii au expediat alte câteva șuturi imprecise, în timp ce mureșenii nu au periclitat deloc poarta lui Marc, singura minge trimisă pe poarta acestuia fiind mai degrabă o pasă la portar expediată spre finalul reprizei de către Surdu, de la marginea terenului.

Emoții la ambele porți spre final

Cu un lot care a suferit multe modificări în ultimele zile, clujenii nu au mai avut aceeași posesie în partea a doua și s-au apropiat mult mai greu de poarta mureșeană. Atunci când au reușit acest lucru, fundașii au reușit să îndepărteze pericolul. Mai mult, la prima ocazie importantă la poarta lui Marc, Kuku a înscris primul său gol cu un șut plasat din interiorul careului, în urma unei faze lucrate de Belu, la care mingea a ricoșat fericit de la Surdu la atacantul mureșenilor. CFR a avut o nouă  bară la șutul lui Lopes, respins de Mingote. ASA a avut perioade mult mai bune, cu posesie superioară, dar odată cu trecerea timpului s-au rezumat doar la o apărare aglomerată și trageri de timp. Marius Constantin și Dobrosavlevic sau Gabi Mureșan au dejucat orice tentativă, iar Gabi Matei și Belu au intervenit salvator în câteva situații critice. Strategia nu le-a folosit însă. La prima eroare de marcaj a lui Dobrosavlevici, Bud a trimis cu capul în poartă din 6 metri. Până la finalul celor 90 de minute și alte 5 de prelungiri, ambele echipe au încercat să tranșeze partida în timpul regulamentar. Marius Constantin a fost aproape de a oferi cadou calificarea clujenilor, trimițând cu capul pe spate când Mingote era ieșit din poartă, iar Gabi Mureșan a trimis și el din lovitură liberă o „torpilă” în stâpul porții și jocul a intrat în prelungiri.

Prudență și (sau) neputință în minutele suplimentare

Cele două reprize de prelungiri au fost jucate cu multă prudență din partea ambelor echipe. Niciuna nu a mai avut nici forța de a pune presiune, dar nici nu s-a riscat avântarea în atac. Singura fază importantă din cele 30 de minute a aparținut mureșenilor, când același Gabi Mureșan a trimis din nou din lovitură liberă pe lângă zid, dar portarul gazdelor a respins în corner mingea care se îndrepta spre colțul porții. Ultimele minute au fost mai degrabă un non combat, ambele formații acuzând efortul depus și preferând „loteria penalty-urilor”.

CFR a ajuns din nou la loviturile de departajare, la fel ca și în partida precedentă din Cupa Ligii, când CS U Craiova a greșit de trei ori față de două ratări ale echipei din Gruia. Tot de două ori au greșit aceștia și de acastă dată, dar ASA a fost mai exactă și a punctat la cinci din cele șase lovituri executate. Marius Constantin a trimis peste poartă la a doua lovitură a ASA, dar Mingote a apărat-o imediat pe următoarea lovitură a clujenilor, executată de conaționalul Tiago Lopes. Au punctat în ordine Nascimento, A. Mureșan, Neagu și Bud pentru CFR, G. Mureșan, Matei, Dică și Surdu pentru ASA. Era 4-4, 5-5 la general, astfel încât „loteria” a continuat cu câte o execuție de fiecare parte, până ce una dintre echipe rata. Acest lucru s-a petrecut la prima execuție a gazdelor, când Rus a trimis peste poartă. Belu a transformat precis lovitura care a dus ASA în semifinale, unde vor întâlni ultima clasată în Liga I, ACS Poli. Timișoara, singurele echipe care se află la minus cu punctele în campionat. Primii semifinaliști au fost bănățenii, care au învins cu 2-1 Concordia Chiajna, partida Steaua FC Botoșani s-a jucat joi seară, iar partida Dinamo-Astra Giurgiu a fost amânată.

Antrenoru CFR-ului, Vasile Miriuță i-a folosit pe: Marc- T. Lopes, Larie, Mureșan, Peteleu. L. Rus, Nascimento, Chiriță (’58 Negruț), Ruiz (’78 Hodgyai), Nouvier (’71 Neagu), Bud

De partea cealaltă, Dan Alexa a aliniat formația:
Mingote- Belu, Dobrosavlevici, M. Constantin, G. Matei, Deaconu (’62 E. Dică), Mureșan, Zicu (’46 Candrea), Feketics (’83 Mendy), Surdu, Kuku.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.