Home / Slider / La Red Bull Soapbox Race, Porkshe Troaca V6 a înhățat premiul de popularitate

La Red Bull Soapbox Race, Porkshe Troaca V6 a înhățat premiul de popularitate

Distribuie

Târgumureșenii din echipa Porkshe Troaca V6, alias Adrian “Practical Pig” Cătană, Mihai “The Wolf” Măerean, Birtalan “Fifer Pig” Attila și Andrei “Fiddler Pig” Mototolea, s-au întors acasă de la Red Bull Soapbox Race cu premiul de popularitate și un loc patru în competiție. Direcția mașinii le-a pus probleme astfel încât nu s-au clasat pe podium sau chiar pe primul loc, pe care îl ocupau după probele spectacol și aspectul mașinii. Cea mai trăznită cursă de mașini care a strâns la start 40 de “bolizi”, artizanali și nemotorizați, care mai de care mai creativi, a fost câștigată de echipa Migutzu no1 din București.

 

Băieții din echipa Porkshe Troaca V6, toți colegi la Romgaz SA Tîrgu Mureș, erau într-un local din oraș când le-a venit ideea să adapteze pentru competiția care s-a desfășurat sâmbătă, la Cluj-Napoca, povestea Cei trei purceluși, pornind de la spectacol și integrând mașina și nu invers. Primele schițe le-au desenat pe un șervețel pentru ca în următoarele trei săptămâni ideea să devină o mașină, iar grupul – echipa Porkshe Troaca V6.
Munca nu a fost ușoară în cele trei săptămâni. “A fost destul de greoaie pentru că a fost dificil să ne amornizăm programele, însă în fiecare zi am reușit ca măcar doi să ne petrecem timpul construind mașina și pregătind spectacolul. Înainte de concurs ne-am adunat toți patru”, recunoaște Mihai Măerean, team managerul echipei și cel care a i-a bătut la cap pe coechipierii săi cu atenția la orice detaliu. “Am încercat să facem o mașină foarte drăguță, le-am explicat băieților că detaliile fac diferența, ceea ce s-a văzut la final pentru că mașina a fost foarte apreciată”, spune Mihai.
Vineri au plecat în aventură, ei patru, decorurile și mașina pe o platformă.

 

Show reușit

 

foto-2-2
Sâmbătă, în ziua spectacolului, au recreat pe scena amplasată în Parcul Colina din Cluj-Napoca povestea celor trei purceluși și a lupului cel rău, jucat chiar de Mihai Măerean.
“Am făcut decoruri, trei panouri, două mai mici – casa de paie și cea de nuiele, și un panou mare care era acoperit cu tapet care imita cărămida, am desenat pe el un geam și o ușă, care era casa de cărămidă. Cei doi purceluși care aveau casa de nuiele și de paie aveau timp și de cântat – unul cânta la fluier și celălalt la vioară, se distrau pe acolo, iar eu tot meșteream la casa mea de cărămidă, care era mai greu de făcut și nu aveam vreme de cântat”, rememorează Adrian Cătană reprezentația.
În acest moment, în poveste apare lupul, care suflă și dărâmă mai întâi casa de nuiele, purcelușul se adăpostește la prietenul său în casa de paie, nu pentru mult timp, pentru că nici aceasta nu rezistă la forța lupului. Ambii fug atunci la casa de cărămidă, iar lupul încearcă în zadar să distrugă casa și să îi prindă pe cei trei purceluși. Pe fundalul poveștii puse in scenă de către cei patru târgumureșeni se aud și comentariile amuzate ale prezentatorilor – Adrian Vancica aka Celentano și Mihai Rait aka Dorel din serialul Las Fierbinți: “Suflă, lupule, suflă că degeaba sufli!”.
Purcelușii s-au ascuns în spatele panoului de cărămidă, unde pilotul Adrian Cătană a urcat în mașinuță, iar ceilalți doi coechipieri purceluși s-au pregătit să o împingă spre linia de start. Iar finalul poveștii nu a fost chiar aici pentru că, dintr-odată, mașinuța pleacă într-un foc de artificii, iar coada lupului ia foc de la acestea. “Nu se așteptau oamenii de pe scenă la așa ceva, iar când au început să zboare artificii pe toată scena, s-au speriat puțin, s-au retras spre margine, iar cei din juriu se amuzau copios, așa că a ieșit foarte bine finalul show-ului”, povestește Adi. Spectacolul a fost notat cu patru de 10, cel mai mare punctaj din concurs, iar băieții sperau.

 

dsc_9066

Foto – Alexandra Ilieș 

Lucrurile nu au mai mers atât de bine la proba de viteză. “Din cauza unei erori mici de concepție și construcție am avut probleme la direcție, mașina a fost greu de stăpânit, a fost o adevărată provocare să termin cursa și am obținut un timp slab care ne-a aruncat pe locul al patrulea”, explică Adrian Cătană.
Au fost doar 3 puncte care i-au despărțit de locul al treilea. Însă nu au plecat acasă cu mâinile goale, pentru că au obținut premiul de popularitate, fiind cea mai votată echipă pe site-ul competiției. Au fost răsplătiți cu cate un frigider, în forma unei pompe de benzină din anii 60, în care încap 4 doze, bineînțeles de Red Bull.
Și au mai plecat cu ceva de la Cluj-Napoca, cu multe amintiri și prieteni noi.
“A fost o experiență interesantă, copiilor care au participat la expoziție le-a plăcut tare mult mașinuța și costumația noastră, așa că am făcut multe fotografii. Am întâlnit foarte mulți oameni faini, “nebuni”, cu care am legat prietenii”, crede Adrian Cătană.
Mihai Măerean se gândește și mai departe după ce ne spune că și pentru el a fost o experiență foarte nouă, pe care ar repeta-o lunar. „Personal mi-ar plăcea să se organizeze trimestrial, chiar pe plan local, nu doar competiții auto, chiar și de bărci pe râul Mureș pentru că e aproape, să avem și evenimente de creativitate, nu doar mici și bere”, subliniază team managerul.

 

Pregătiri pentru Wacky Races 2
Nu o să vă mirați când scriem că deja băieții planifică să participe la Wacky Races 2 care va avea loc în aprilie anul viitor la Tîrgu Mureș.
La capitolul nemulțumiri, chiar dacă băieții spun că nu contează, ar fi regulamentul ușor permisiv aplicat de organizatori.
Primele trei locuri, după aprecierile juriului format din Bogdan Marișca, Roxana Ciuhulescu, Ileana Badiu și Traian Tudorică au fost ocupate de echipele Migutzu No.1 din București – Ovidiu Mihail Soare, Marius Vecu, Dan Ionel Briotă și Ionuț Ionescu, Bootelcuța din Iași – Bogdan Băianu, Cristi Bârlădeanu, Adrian Mititelu, Alex Munteanu, Muștarmobilul – Mihăiță Bulboacă, Alex Cernat, Florin Iordan și Andrei Vincă, din Tecuci.
În competiție a mai participat o echipă din Tîrgu Mureș, Saint Tropez, care s-a clasat în final pe locul 20 din cele 40 de echipe participante.
Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Primar mureșean, partidă de amor în aer liber cu o colegă, în timpul programului

Distribuie Primarul comunei mureșene Miheșu de Câmpie, Emil Casoni, a fost surprins de un grup …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.