Home / Sanatate / Se inaugurează un centru de excelență în tratarea copiilor cu probleme cardiace

Se inaugurează un centru de excelență în tratarea copiilor cu probleme cardiace

Distribuie

Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu” din București și Rotary International District 2241 România – Republica Moldova au demarat, anul trecut, campania umanitară „Salvați inima unui copil”, pentru a veni în sprijinul copiilor cu afecțiuni cardiace.
Campania a avut două obiective majore: pregătirea în străinătate a spcialiștilor români care să facă parte ulterior din echipa medicală a Centrului de Excelență în Tratarea Copiilor cu probleme cardice, ce va fi inaugurat vineri, 9 septembrie, la ora 11.00, în cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu”.
Aceștia se vor alătura echipei de patru cadre medicale care au fost deja specializate: un chirurg, un cardiolog, un anestezist și un perfuzionist începând cu 2013 din fonduri în totalitate asigurate de către Districtul Rotary International 2241.
Al doilea obiectiv al campaniei constă în tratarea copiilor cu afecțiuni cardiace severe. „Numărul copiilor care se nasc cu malformații cardiace în România ne plasează pe primul loc în Uniunea Europeană. Acestă realitate tristă este cauzată și de lipsa de specialiști în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice dar și de lipsa unor centre de excelență care să trateze aceste afecțiuni. Dorim ca în România să nu mai existe liste cu mii de copii care așteaptă să fie operați. Sper ca prin această campanie să redăm speranța unor familii aflate în situații disperate”, declara, la lansarea campaniei, prof. dr. Dan Mircea Enescu, directorul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din București.
Foto: Save a Child’s Heart

 

De asemenea, verificati

Foto: Întâlnire de lucru a reprezentanților sistemului de sănătate mureșean, în prezența președintelui CNAS- dr. Valeria Herdea. Ce probleme au fost identificate în județul Mureș

Distribuie Eficiența unui sistemul este rezultatul unei bune colaborări interinstituționale,  iar reprezentanții Instituției Prefectului-județul Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.