Home / Sport / Galop de sănătate pentru fetele de la ASA la debut

Galop de sănătate pentru fetele de la ASA la debut

Distribuie

Echipa feminină de fotbal ASA Târgu-Mureș a debutat în noua ediție a Superligii cu un scor fluviu. Mureșencele au învins mai ușor decât era de așteptat pe teren propriu formația Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, scor 11-0 (5-0). Deși decimată de plecările din această vară, când șapte dintre jucătoarele de bază s-au transferat sau au renunțat și cele două sârboaice din lot au fost convocate la reprezentativă pentru jocul din preliminariile Europenelor din Olanda de anul viitor, echipa antrenorului Seches Carol a tratat cu maximă seriozitate partida în fața unei adversare de regulă incomodă. Aceasta este și principala explicație pentru scorul mare înregistrat pe tabela de marcaj la finalul partidei. Mureșencele au dominat jocul, au punctat din start și s-au desprins pe parcurs, fără a da adversarei multe șanse de a reveni în joc. Ambrus a deschis scorul deja din minutul 2, Mădălina Boroș a făcut 2-0 în minutul 14, Lucia Meleacă l-a majorat în minutul 26, iar internaționala Ana Maria Gorea a înscris golul care părea că va fi cel al pauzei. În ultimul minut al reprizei însă, o centrare de pe partea stângă a lui Gorea a dus scorul la 5-0, autoare fiind una dintre apărătoarele echipei oaspete, care a deviat nefericit mingea care ajungea dealtfel în fața porții tot la o jucătoare roș-albastră.

Defilare până la final

Debuturile la  prima echipă din postul de titulare și noile venite sau revenite la echipă au făcut ca vicecampioanele să nu lase piciorul de pe accelerație nici în partea a doua. În minutul 49 Bianca Sandu a trimis din unghi în bară și mingea a ricoșat în plasă din piciorul unei adversare aflată aproape de linia porții. Alina Boroș a făcut 7-0 după o incursiune pe partea stângă în minutul 57. Sandu a reușit cel mai frumos gol al meciului în minutul 71, când a reluat din viteză cu capul centrarea lui Gorea, iar după doar un minut tot ea a mai punctat cu un lob inteligent trimis de la distanță peste portarul ieșit dintre buturi. În minutul 82 Crina Tămaș a reușit „simetria” între reprize în urma unei combinații, dar aceasta a fost „stricată” în minutul 88 de Camelia Vîga, care a reluat în poartă centrarea aceleiași Gorea.

Vicecampioanele au în acest debut de campionat și șansa unui program mai favorabil față de edițiile precedente. În etapa viitoare, în 25 septembrie vor evolua tot pe teren propriu, adversară fiind formația CSȘ Târgoviște. Până atunci, reprezentativa României va susține dubla cu Ucraina și Grecia, decisivă pentru calificarea la Euro 2017 din Olanda.

ASA a început jocul cu: Dragu- Roca, Jáhn, A. Boroș, Gorea, Meleacă, Balázs, Barabási, Sandu, Ambrus, M. Boroș. În repriza secundă au mai intrat Tămaș, Rusz, Vîga și Năznean.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

ACS Kinder: Grupa U8 a câștigat Cupa Municipiului Reghin

Distribuie După succesele grupelor U11, U9 și U6 din cadrul ACS Kinder a sosit momentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.