Home / Invatamant / Emoții pentru „albinuțe” cu prilejul începerii unui nou an școlar

Emoții pentru „albinuțe” cu prilejul începerii unui nou an școlar

Distribuie

Vacanța mare s-a încheiat, iar preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit „Albinuța” din Târgu-Mureș au revenit luni, 12 septembrie, bucuroși și emoționați la grădiniță, acolo unde s-au reîntâlnit cu educatoarele și colegii, alături de care își vor petrece majoritatea timpului.

Fiecare grupă a grădiniței a fost atent pregătită pentru un nou an școlar. Educatoarele și-au așteptat, luni, învățăceii, care au intrat pe ușa grădiniței zâmbind cu gura până la urechi. Éva Dóczi, educatoare la grupa mare „Ugri-Bugri”, a mărturisit că reîntâlnirea cu cei 20 de copii a fost emoționantă, iar preșcolarii au fost nerăbdători să-și revadă colegii și să-și reia activitățile.
„Avem 20 de copii la grupa mare și îi pregătim pentru clasa zero, așadar vom avea o mulțime de activități noi. Sperăm să fie mulțumiți copiii și părinții. Noi ne-am pregătit cu drag pentru noul an școlar și am pus mult suflet în decorarea sălii. Am făcut un colț al copiilor, unde vom pune și fotografiile acestora și am realizat decorațiuni specifice celor patru anotimpuri. Sala este colorată, avem multe jucării. Ne-am gândit că toate decorațiunile trebuie să fie în ton cu vârsta copiilor, să corespundă cu această nouă etapă. Ne-a fost dor de copii, iar reîntâlnirea cu ei a fost emoționantă. Mulți copii ne-au mărturisit că au așteptat să revină la grădiniță, să fim împreună”, a declarat Éva Dóczi.

copiiO meserie practicată din pasiune
Éva Dóczi lucrează în învățământ de 19 ani. Iubește meseria pe care și-a ales-o și, mai presus de orice, iubește copiii. În acest an școlar, și-a propus să deruleze activități noi cu copiii și să-i pregătească pentru clasa zero. „Lucrez de 19 ani în învățământ și mi-am început activitatea chiar la Grădinița „Albinuța”. Sunt foarte bucuroasă că sunt încă aici. Am depus mult efort și am muncit mult, pentru că îmi place foarte mult să lucrez cu copiii, în special cu cei mici, care îmi sunt foarte dragi. Începând din acest an școlar, am o colegă nouă deoarece colega cu care am lucrat s-a pensionat. Ne așteptăm la un an școlar bun, cu multe activități și realizări. De asemenea, sperăm să le putem oferi multe informații copiilor, să-i pregătim pentru clasa zero, ca să poată depăși cu bine treapta aceasta”, a transmis Éva Dóczi.
La rândul său, Gizella Zanosi este pasionată de ceea ce face, având în spate nu mai puțin de 15 ani de experiență cu copiii. Inițial, a lucrat ca învățătoare, însă de șase ani este educatoare. A mărturisit că iubește să lucreze cu copiii mici, deoarece sunt mai ușor de modelat. „Avem planuri pentru acest an școlar. Avem grupa mare și știm că este anul cel mai important pentru copii înainte de a păși în clasa zero. Lucrez de 15 ani în învățământ și de șase ani sunt educatoare. Îmi place foarte mult ceea ce fac, iubesc copiii pentru puritatea lor. Copiii mici sunt mai ușor de modelat”, a menționat Gizella Zanosi.

 

De asemenea, verificati

Șerban Radu George. ” Matematica pură este o artă abstractă ”

Distribuie Elevul Șerban Radu George este o adevărată revelaţie a matematicii de performanţă din județul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.