Home / Eveniment / Erik @LDT3: „A fost cea mai tare petrecere pentru mine”
LDT3 -Laboratorul de techno 3, Tîrgu-Mureș, Uzina Foto

Erik @LDT3: „A fost cea mai tare petrecere pentru mine”

Distribuie

Erik la Laboratorul de techno 3, Uzina Foto, Tîrgu-Mureș

Laboratorul de techno 3 – LDT3, s-a petrecut în noaptea dintre 2 și 3 septembrie la Uzina Foto din cartierul Unirii. A fost cel mai mare eveniment organizat pentru tineri în ultima… multă vreme în Tîrgu-Mureș. De această dată, față de LDT 2, spațiul amenajat în hala de la Foto a fost de două ori mai întins, iar petrecerea a fost de cel puțin 3 ori mai mare. Peste 700 de oameni au fost uniți de muzică și au petrecut până în zori la Laboratorul de Techno 3, pe seturile pregătite de Erik, Priku și Mihigh.

LDT3, Laboratorul de techno 3, Uzina Foto, Tîrgu-Mureș

Dorința organizatorilor de a repune Tîrgu-Mureșul pe hartă cu acest gen de evenimente pare să se îndeplinească. LDT 3 a fost super-apreciat de marea majoritate a celor prezenți, lucru care se poate vedea și din reacțiile de pe facebook. După party s-a spus că, de la Peninsula, nu a mai existat un eveniment de amploarea Laboratorului de techno. Faptul că despre petrecerea de la Uzina Foto se vorbește, câte se poate de bine, și în alte orașe, îi îndreptățește pe organizatori să spere că evenimentul se va dezvolta și mai mult în anul următor. Aceștia își doresc ca Laboratorul de techno să devină una dintre întâmplările frumoase care să aducă turiști în orașul nostru și să contribuie, astfel, la dezvoltarea Tîrgu-Mureșului.

Laboratorul de techno 3, LDT3, la Uzina Foto, Tîrgu-Mureș

Erik, artist rezident al Club AVi, a fost primul care a pus muzică la LDT3. DJ-ul de 20 ani este unul dintre artiștii pe care cei de la Avi îi sprijină în încercarea de a face din Tîrgu-Mureș și un loc unde se produce muzică bună. Erik a început să fie atras de muzica electronică, apoi în special de techno, din timpul liceului. De la un party la altul, a fost atras tot mai mult de ce făceau oamenii din spatele „pupitrului”. A început să asculte muzica mult mai atent și să vorbească cu DJi – să vadă cum se face treaba asta.

Prima dată a pus muzică în Avi

Cu Erik m-am văzut, după party-ul de la Uzina Foto, într-o seară, în Club Avi și am stat un pic la povești. Mi-a spus că Avi a fost primul loc unde a pus muzică, asta se-ntâmpla în vara anului trecut. „Reacțiile au fost foarte pozitive și m-au motivat foarte mult”, mi-a spus. L-am întrebat cum își pregătește seturile. „În majoritatea timpului stau acasă și ascult muzică. Așa mi le pregătesc”, mi-a răspuns. Apoi mi-a vorbit puțin despre artiștii care-i plac, spunându-mi că-i apreciază, mai ales pentru stil, pe Dubtil, Cristi Cons, Kozo și Arapu, toți fiind DJ români.

Despre LDT3

„Am mai pus muzică la Breaza, în Hamac și la două ediții ale Laboratorului de techno. Sincer, Laboratorul de techno 3 a fost cea mai tare petrecere pentru mine. M-am simțit super-bine”, mi-a spus Erik. „Sonorizarea a fost mult mai bună, petrecerea a fost mai mare. Și, într-adevăr, am avut emoții mari înainte. Eu am pus muzică la warm-up, iar artiștii care veneau după mine erau DJ importanți. Am pus muzică 3 ore, de la 23.00 până la 02.00. Apoi, am coborât la party. A ieșit foarte bine. Așa eveniment nici nu cred că a mai fost în Mureș. Mă refer și la sonorizare și la loc, hala de la Foto arată, așa, super-underground și e foarte tare”, mi-a mai spus Erik. De asemenea, l-a bucurat faptul că Priku și Mihigh au apreciat muzica pe care a pus-o.

Vrea să-și producă propria muzică

Erik mi-a mai spus că următorul pas e să creeze propria lui muzică. „Vreau să-mi fac măcar câteva piese, un episod. Pe viitor, sper să scot și un vinil”. Lucrează la câteva piese, dar nu se grăbește foarte tare să le dea drumul. Își dorește să-și creeze un stil cât mai coerent înainte și să lucreze cât mai bine ceea ce produce. „E cu totul altceva când mergi la un party cu muzica ta”, mi-a mai zis Erik. Unul dintre visurile acestuia e să ajungă să pună muzică și în străinătate, în primul rând, pentru că e curios să vadă cum e.
Mi-a mai spus că, deși majoritatea oamenilor percep techno-ul ca pe o muzică monotonă, dacă „stai și încerci să asculți fiecare sunet”, îți dai seama că e mai complexă și mai faină decât ai crede la prima impresie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.