Home / Invatamant / A început noul an școlar! 40 de clase de elevi au ocupat locurile în bănci, la Arte

A început noul an școlar! 40 de clase de elevi au ocupat locurile în bănci, la Arte

Distribuie

 

Elevii Liceului Vocațional de Artă din Tîrgu Mureș și-au reluat locurile în bănci, cu un gest salutar pentru noul an şcolar 2016-2017. Copii de clasele 0-IV, cu ochii nedezlipiți de părinții lor, îmbrăcați în uniforme și cu buchete de flori în mână, adolescenți privind reflexiv și marțial într-o direcție nedefinită.

dsc_1261

Luni 12 septembrie, într-un cadru festiv, elevii Liceului Vocațional de Artă au întâmpinat noul an școlar în prezența conducerii instituției, Renata Veer, director general, Áved Éva, director adjunct, Ioan Sânmărtean, agent șef principal Poliția Locală a municipiului Tîrgu Mureș, alături de profesoarele de învățământ primar Mariana Fărcaș, Csilla Csizmadi, Maria Libeg și Edit Nagy, care se vor îngriji de evoluția bocilor admiși în clasele 0 și I-a. Cu o tradiție nestinsă în timpul istoric și în spațiul cultural, liceul polarizează atenția și inetresul, atrăgând prin oferta sa educațională, prin mediul de pregătire profesională caracterizat prin eficiență, interdisciplinaritate și diversitate cultirală, cu tot mai mulți elevi dornici să descopere tainele artelor plastice și muzicale de specialitate. În noul an școlar, elevii vor studia în 40 de clase. 10 clase primare, 14 clase gimnaziale, 16 clase liceale cu predare în limba română și maghiară.

”Această instituție a confirmat așteptările celor care au crezut în valoarea ei, elevii noștri devenind nume de referință în domeniul artelor, cu o carieră prestigioasă în țară și în străinătate, care ne-au ajutat la validarea socială a valorilor artistice. Și în acest nou an școlar ne propunem să promovăm noi standarde în acest domeniu educațional, dezvoltând sistemul de valori și competențe vocaționale artistice, prin intermediul activității tuturor dascălilor noștri care prin profesionalismul și pasiunea dăruite elevilor, au format un tot unitar, au conturat acest profil distinct, recunoscut și apreciat în întreaga comunitate. Ne mândrim cu integritatea absolvenților în proporție de 80% în învățământul superior de artă din țară și din străinătate, absolvenții neadmiși în învățământul superior fiind integrați 95% pe piața muncii” a declarat Renata Veer, director general Liceul Vocațional de Artă. În ultimii 10 ani, insituția a avut un procent de promovabilitate de peste 85% la examenul de bacalaureat.

Renovare și dotare

Din fondurile Primăriei, a proiectelor europene și culturale și sprijinul părinților, în acest an s-a reușit dotarea a 7 săli de clasă cu bănci și scaune noi, dotarea a 6 ateliere de artă plastică cu șevalete, băncuțe pentru desen, mese și scaune noi, urmează alte 40 de dulapuri pentru sălile de muzică, reamenajarea amfiteatrului cu sistem de mobilier nou, înclouirea scaunelor din sala festivă a liceului. Dotarea cu aparatură profesională de sonorizare, achiziționarea unui copiator performant pentru derularea în siguranță a examenelor naționale și sprijinirea activităților de secretariat, sistem de supravegere în ambele clădiri, achiziționarea grilajelor de fier pe geamruile de la parterul clădirii nr.2 din strada Mărăști, unde a afost finalizat proiectul de reabilitare și mansardare a clădirii II, izolare, curte inferioară. Renovarea și iguienizarea sălilor de clasă, a curții liecului, vopsirea terenului de baschet, renovarea bibliotecii școlii, înființarea uei Săli de lectură dotată cu internet și calculatoare, dotarea sălilor cu laptopuri, table magnetice, table portative, proiectoare, tablă interactivă Edu, reînnoirea toaletelor de la parter și etajul 2, montarea a 2 boilere pentru asigurarea apei calde.

 

”Continuăm să năzuim spre mai binele tinerilor noștri elevi, ajutându-i să descopere frumosul prin artă, adevărul, determinându-i să-și formeze și dezvolte personalitateacartistică, pentru ca o dată intrați pe porțile colegiului, să iasă victorioși în bătăliile vieții, să-și apere nealterate aspirațiile și să-și desăvârșească drumul devenirii artistice” a mai precizat Renata Veer.

Clădirea în care își desfășoară activitatea elevii de la Arte, este un monument istoric, care aparține Parohiei-Catolice. În luna mai 2016, Parohia a încheiat un contract ferm de realizare a proiectului de fațadă prin insistența opiniei publice și a unor părinți darnici și dornici să se schimbe ceva, în mai bine. Acesta a fost finalziat și aprobat de Comisia Monumentelor Istorice de la Sibiu, urmând obținerea avizelor și autorizațiilor de construire și reabilitare a fațadei, lucrările începând îndată de vremea va permite, în smsterul al II-lea. Tot în aceeași perioadă, Parohia și-a asumat să reabiliteze și clădirea din interiorul curții școlii, să schimbe planșeul de deasupra și acoperișul.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Candidaturi-bombă” anunțate de AUR la Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

Distribuie Evenimentul de lansare a candidaților AUR la alegerile locale din județul Mureș va avea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.