Share

Home / Invatamant / Poliţiştii, alături de elevi, la începutul noului an şcolar

Poliţiştii, alături de elevi, la începutul noului an şcolar

111Peste 200 de poliţişti mureșeni vor acţiona suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județ, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

Din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, luni, 12 septembrie, poliţiştii vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar. „În județul Mureș, 140 de poliţişti de ordine publică, 26 de poliţişti de la rutieră, 2 de la prevenire şi 39 de poliţişti de la alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județ, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă. Efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Mureș sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ. Pentru Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, sunt supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. „Şeful Poliţiei Române a solicitat identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. O atenţie deosebită va fi acordată activitățile educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi. Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor. De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventive-educative. Reamintim că, în anul de învăţământ 2015-2016, în urma activităţii desfăşurate de Poliţia Română, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, numărul infracţiunilor a scăzut cu 11,5%, faţă de anul şcolar precedent. Inspectoratul de Poliție Județean Mureș urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar!”, se mai menţionează în comunicat.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Conferinţă despre inovare și transformare digitală în organizații

Digitalizarea reprezintă o oportunitate excelentă pentru organizații de a fi foarte eficiente și eficace în …

Share
Share