Start în noul an școlar la LPS Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 999 Vizualizări

Start în noul an școlar la LPS

Primul clopoțel a sunat și la Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu-Mureș. Elevii celor 32 de clase s-au strâns în sala de sport a instituției pentru festivitatea de deschidere a noului an școlar. După cuvântul de deschidere adresat de Camelia Popovici, directorul adjunct al școlii, un călduros „bun venit” a adresat directorul Csiki Zsolt. „Ne aflăm împreună la începerea unui nou an școlar. Felicit în primul rând părinții care au ales această școală pentru copiii lor. Am demonstrat în toți acești ani împreună cu profesorii și antrenorii că și un liceu sportiv poate oferi copiiilor o educație adecvată, în ciuda multor piedici și critici la adresa noastră. Am dovedit și vom dovedi în continuare că noi putem forma campioni, nu doar în sport, dar avem și elevi olimpici. Unii dintre voi dragi copii, ați încheiat mult mai repede vacanța, alții ați revenit din fața calculatoarelor pentru a porni din nou la drum. Cei care faceți sport de performanță v-ați reluat antrenamentele din luna august, sau chiar iulie, iar astăzi sunteți aici, la începerea unui nou an școlar. Vă doresc tuturor multe reușite, atât pe plan sportiv, cât și din punct de vedere educațional”, au fost cuvintele directorului Csiki Zsolt.
1Nelipsit de la festivitățile de început sau sfârșit de an, precum și la multe alte activități legate de instituție a fost și este inspectorul școlar de specialitate Sorin Pătru. „Începând din anul 2000 am fost mereu alături de Liceul Sportiv, care a dovedit în fiecare generație că și în această școală se învață și rezultatele dovedesc acest lucru. Țin să felicit în mod deosebit colegii profesori care și-au adus aportul la rezultatele obținute în toți acești ani. Felicit de asemenea părinții care au ales această școală, înțelegând că sportul este foarte important pentru dezvoltarea armonioasă a copiiilor. Ca în fiecare an, trebuie să îi primim așa cum se cuvine pe cei mai mici colegi ai voștri, cei din clasale pregătitoare, să îi îndrumăm și să-i protejăm. Vă urez la rândul meu succese cât mai multe în noul an școlar și rezultate remarcabile în sporturile pe care ați ales să le practicați”, a fost mesajul transmis de Sorin Pătru.

4Prima oră, cea de acomodare cu atmosfera
După urările transmise din partea reprezentantului Poliției, elevii celor 32 de clase și-au aflat dascălii care le vor îndruma pașii în noul an școlar. Întâietate au avut „bobocii” celor două clase „Zero”, care au fost conduși spre clase pe sub „podul de flori” alcătuit de cei care făceau acest pas în urmă cu un an. Evident, prima oră a fost una de acomodare, deși majoritatea diriginților claselor V-VIII sau a celor de liceu au rămas aceiași, dar clasale care au trecut la un nou ciclu au nevoie de acomodare. Tot ca trecere la o etapă superioară poate fi considerată și cea a „bobocilor” din urmă cu un an.

5Cu „încălzirea” făcută, clasa I pornește încrezătoare
Deși trecută de emoțiile „debutului”, deoarece începe clasa I, Natalia Antonia Doboș pare la fel de emoționată, sau mai degrabă timidă. Ea trece de la perioada de acomodare la primul an în care rezultatele ei vor apărea într-un Carnet de Note. „Am așteptat să vin la școală, să îmi văd colegii, prietenele. Nu cred că o să fie mai greu ca în clasa pregătitoare. Îmi place și la școlă, dar aș fi vrut să nu trebuiască să mă trezesc de dimineață”, spune cu mari emoții mica Antonia, care este mai degajată atunci când ajunge în brațele mamei. Aceasta ne destăinuie că Antonia practică gimnastica, dar nu se urmărește performanța. A ales LPS pentru practicarea sportului și este foarte mulțumită de această școală, Antonia fiind al treilea copil al familiei care a fost înscrisă aici.
6Clasa I este pregătită de învățătoarea Corina Pastia, cea care în urmă cu un an prelua noua grupă de „boboci”. După ora de acomodare cu deja vechii elevi, aceasta ne dezvăluie că „lotul” a suferit două modificări, adică două „transferuri”, o plecare și un nou venit.
Acesta este Lukacs Levente Andrei și vine din Cristești, unde a făcut clasa 0. Deși nou în școală, acesta este mult mai degajat față de colega Antonia. Explicația poate fi dedusă prin faptul că are un frate în clasa a VIII-a, care face parte din echipa LPS care a câștigat săptămâna trecută medalia de bronz la Cupa E.ON Kinder la fotbal juniori. „Mi-a plăcut în clasa pregătitoare și așteptam să vin la școală. Este bine și în vacanță, dar îmi place și la școală. Nu cred că o să fie mai greu în clasa întâi și abia aștept să începem și antrenamentele”, declară cu multă dezinvoltură, dar cu pistolul în mână Andrei, dar știe și că la ore nu-l va mai avea în mână. El promite că va deveni un fotbalist bun, după care se îndreaptă spre tatăl lui, pentru îmbărbătare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE