Home / Business / Demersuri pentru susținerea micilor antreprenori din România

Demersuri pentru susținerea micilor antreprenori din România

Distribuie

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), alături de grupul de organizații patronale naționale și din Regiunea Centru afiliate la CNIPMMR, a lansat marți, 13 septembrie, Programul de Guvernare 2016-2020 al mediului de afaceri, care cuprinde o serie de propuneri și măsuri care să țină seama de nevoile micilor antreprenori.

Programul lansat de către CNIPMMR cuprinde propuneri precum: înființarea unui Minister al Antreprenoriatului și Turismului, protejarea investitorilor români prin susținerea eforturilor acestora de ainvesti în România și promovarea intereselor de export ale acestora, un sistem fiscal atractiv, reducerea șomajului în rândul tinerilor și promovarea parteneriatului public-privat.De asemenea, CNIPMMR, mai propune ca obiectiv strategia mediului de afaceri prin plasarea României în primele 20 de țări la nivel global.
Pe lângă măsurile administrative, programul cuprinde și o serie de alte măsuri privind transferul de autoritate din partea statului spre entități de tipul parteneriatului public-privat, implementarea programelor de finanțare din fonduri europene, stimularea creării de locuri de muncă în sectorul privat, sprijinirea turismului dar și o serie de alte măsuri legislative.
„Programul de Guvernare a fost stabilit la nivel național după Convenția Națională care a avut loc în această primăvară. Avem un nou președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România care are o nouă echipă. Programul de Guvernare se referă la axele și punctele principale pentru care noi vom face lobby indiferent de Guvernul care va fi la nivel național. Ne-am propus o strategie pentru mediul de afaceri din România axată pe stimularea antreprenoriatului din România, pe reducerea birocratizării, pe promovarea capitalului autohton, pe promovarea dezvoltării exportului, pentru că în momentul de față suntem axați mai degrabă pe importuri”, a declarat marți, 13 septembrie, într-o conferință de presă, Radu Bălănean, prim-vicepreședintele CNIPMMR.
Prin programul inițiat, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România țintește aderarea de către mediul politic la principiile cuprinse în document și înțelegerea necesității unei abordări unitare, care să țină cont de nevoile pe care le au micii antreprenori.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Parc fotovoltaic construit în județul Mureș, pe un teren de 41,9 de hectare

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.