Gimnaziul de Stat „Augustin Maior” din Reghin, preferat de părinţi pentru clasele pregătitoare Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1687 Vizualizări

Gimnaziul de Stat „Augustin Maior” din Reghin, preferat de părinţi pentru clasele pregătitoare

img_0472Emoţia primului clopoţel la Gimnaziul de Stat „Augustin Maior” din Reghin a fost trăită de peste 1400 de elevi care, începând de luni, 12 septembrie, au lăsat vacanţa doar în gând şi au început şcoala.

Catalogul online, noutatea noului an şcolar

img_0465-56În curtea şcolii, elevii, de la cei din clasele pregătitoare până la cei mai mari, din clasele a VIII-a, au primit mesajul de bun venit din partea profesorilor, precum şi noutăţile pe care noul an şcolar le aduce. „În primul rând, mă refer la existenţa în municipiul Reghin a catalogului online, digital, o idee care aparţine autorităţilor locale, suportată financiar de Primăria Reghin, de care noi, dar în special părinţii şi elevii vor putea beneficia. Este evident că pentru cadrele didactice, fie învăţători, fie profesori, înseamnă o muncă în plus, însă notificarea pentru părinţi şi elevi se face imediat. Se foloseşte ca platformă androidul, iar în aceste cataloage vor fi consemnate nu doar notele ci şi absenţele, şi chiar comunicările. După cum se ştie, avem atât părinţi responsabili cât şi părinţi mai puţin responsabili şi, de ce să nu recunoaştem, mai sunt şi părinţi iresponsabili”, a precizat Maria Bogdan, directoarea Gimnaziului  de Stat „Augustin Maior” din Reghin

Afluenţă mare la clasele pregătitoare

img_0473Printre cei care au păşit pentru prima dată pragul şcolii au fost cei din clasele pregătitoare, trei la număr, două de limba română, pregătite de învăţătoarele Graţiela Maria Bejan şi Angela Sturza, şi o clasă pregătitoare la limba germană, învăţător Ioan Mera. Bucuria celor mici este contracarată de preocuparea directoarei, care spune că sunt prea mulţi copii pentru o singură clasă, este vorba despre secţia română. „Am început şcoala cu gândul de Doamne-Ajută, să fim sănătoşi cu toţii, copii să aibă rezultate minunate, să fie sănătoşi şi cu putere de muncă. De asemenea, părinţii să stea alături de aceşti copii. Sunt mulţi copii la clasele pregătitoare. E un semn bun, dar în acelaşi timp e şi o situaţie mai neplăcută. Semnul bun este că vor să vină la noi la şcoală, dar sunt şi inconveniente. Noi am vrut să facem trei clase pregătitoare de limba română, însă din cauză că nu au venit părinţii să-i înscrie la timp, am făcut doar două clase, care, din păcate, acum se dovedesc insuficiente. Dacă mai vin copii, cum se întâmplă, sunt părinţi care nu ştiu, nu se informează, noi nu mai putem să-i primim. Or, existenţa unei a treia clase la secţia română ar însemna să lucrezi cu mai puţini copii într-o clasă, implicit cu o mai bună pregătire în folosul copilului. În momentul de faţă la cele două clase pregătitoare de la secţia română sunt 29, respectiv 30 de copii, iar la cea de secţia germană 24. Sunt prea mulţi la secţia română, un fel lucrezi la o clasă foarte numeroasă şi altfel la o clasă până în 25 de copii”, ne-a declarat directoarea Gimnaziului de Stat „Augustin Maior”.

Al treilea an fără clasă la secţia maghiară

img_0463Anul şcolar 2016-2017 pare să continuie situaţia în care lipseşte clasa pregătitoare la secţia maghiară, lucru subliniat de directoarea Maria Bogdan. „Prin luptele unora şi altora din oraş, inexplicabil pentru noi, de trei ani a început să nu ne mai fie aprobată clasa de secţia maghiară, lucru care continuat, astfel că suntem în al treilea debut de an şcolar în care nu avem clasă pregătitoare la secţia maghiară. Voi spune oricând, în mod direct, şcoala noastră a fost cea mai performantă şi pe secţia maghiară, nu doar pe cea română şi germană. Am avut olimpici, am avut rezultate minunate, iar acum aud bârfe de genul: nu avem profesori calificaţi, ceea ce nu e adevărat. Nu este vina noastră pentru lipsa acestei clase, ci este lupta aceea subsidiară a altora. În discursul meu de început de an şcolar mi-am exprimat dorinţa pentru o  lume mai bună  şi o viaţă mai bună. Nu pot să nu fiu o veşnică optimistă”, a subliniat Maria Bogdan.

img_0454-45img_0466-57img_0475img_0476-3

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE