Home / Invatamant / Pastorul Horea Tămăşan, învăţături pentru părinţi

Pastorul Horea Tămăşan, învăţături pentru părinţi

Distribuie

111Un moment special al festivităţii de deschidere a anului şcolar 2016-2017 de luni, 12 septembrie, de la Şcoala şi Grădiniţa „Omega” din Târgu-Mureş l-a constituit alocuţiunea pastorului Horea Tămăşan.

Fericirea de a avea părinţi

Acesta a prezentat asistenţei alcătuită din copii, părinţi şi cadre didactice pilda unui muncitor în vârstă de 41 de ani care a crescut fără părinţi. „În fiecare an, toamna, anotimpul acesta frumos şi încărcat de bogăţie ne oferă o emoţie specială: începerea anului şcolar. Cu bucurie sau trişti, cu încredere sau cu pesimism ne facem curaj şi o luăm de la capăt. Cum o să mai fie şi anul acesta şi ce profesori o să avem, se întreabă copii. Cât de cuminţi şi silitori ar trebui să fie anul acesta copii, ca să înveţe mai bine, se gândesc profesorii, iar părinţii, sărmanii părinţi, cu stresul de fiecare zi se gândesc cum o să-şi împartă din nou viaţa între serviciu, casă, şcoală… Aş vrea să vă povestesc o întâmplare. Îl cheamă Vasile, are 41 de ani. Lucrează pe şantier, l-am văzut acolo la terminarea programului. M-a surprins un lucru, ceea ce ceilalţi muncitori n-au făcut, a fost singurul de acolo care la terminarea programului şi-a dat jos cizmele, s-a spălat pe picioare, şi-a schimbat şosetele şi şi-a luat o pereche de pantofi şi s-a pregătit să meargă acasă. I-am spus şefului lui, Vasile e un om special. Ooo, a zis şeful, e angajat la mine de 11 ani. Zice, nu-i cunoşti istoria. Când am vrut să-l angajez, i-am cerut buletinul şi Vasile mi-a spus „nu am buletin”. I-am căutat certificatul de naştere. În certificatul de naştere la rubrica pentru mamă, în loc de nume era liniuţă, la rubrica pentru tată, în loc de nume era liniuţă, pentru că atunci când a fost mic părinţii în loc să-l ducă la şcoală l-au aruncat la gunoi. L-au găsit nişte oameni, l-au dus la o şcoală… M-am gândit atunci la cât de fericit ar trebui să fiu eu, pentru că am părinţi pe care îi cunosc şi care m-au adus în fiecare zi, de mână, la şcoală…”, a spus pastorul Horea Tămăşan.

„Bucuraţi-vă de râsetele copiilor!”

De asemenea, invitatul special al festivităţii a transmis părinţilor câteva gânduri despre bucuria de a avea copii. „Bucuraţi-vă seara când în casă este gălăgie şi nu vă puteţi odihni de râsetele copiilor. Bucuraţi-vă când dimineaţa găsiţi o jumătate de tub de pastă de dinţi risipită pe chiuvetă. Bucuraţi-vă când faţa de masă e plină cu dulceaţă. Bucuraţi-vă când pantofiorii au lăsat urme de noroi pe covorul din sufragerie, care v-a costat ceva. Bucuraţi-vă când în casă e debandadă şi hainele sunt aruncate în toate ungherele. Bucuraţi-vă când sunteţi bombardaţi de întrebări la care nu ştiţi sau la care nu aveţi chef să daţi un răspuns. Într-o zi, veţi deschide uşa casei venind încărcaţi cu de toate de la hipermarket. În casă va fi ordine, periuţa va fi la locul ei, pasta la locul ei, covorul curat… Însă nimeni nu o să vă sară de gât îmbrăţişându-vă. Bucuraţi-vă acum! Într-o zi, aţi da tot ce aveţi mai scump, numai să trăiţi o clipă stresul de odată, de când vă erau copii mici. Duceţi întotdeauna copii voştri cu voi, la Şcoală şi la Biserică, şi într-o zi Dumnezeu vă va umple casa de sfinţi. Vă felicit pentru că aţi ales Şcoala „Omega”! Într-o zi veţi înţelege de ce…”, a conchis pastorul Horea Tămăşan.

 

 

De asemenea, verificati

”Caruselul emoțiilor”. Pas cu pas spre o incluziune de succes

Distribuie Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 în parteneriat cu Universitatea „Dimitrimitrie Cantemir” din Târgu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.