VIDEO: Proiect Erasmus la Şcoala Postliceală „Dimitrie Cantemir” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1059 Vizualizări

VIDEO: Proiect Erasmus la Şcoala Postliceală „Dimitrie Cantemir”

1O nouă generaţie de viitori asistenţi medicali generalişti şi asistenţi medicali de farmacie a început cursurile luni, 12 septembrie, la Şcoala Postliceală „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş.

În prezent, unitatea de învăţământ are aproximativ 650 de elevi, din care 205 „boboci”: 170 la specializarea Asistent Medical Generalist şi 35 la specializarea Asistent Medical de Farmacie. Şi în acest an şcolar, atât „bobocii”, cât şi elevii din anul II şi III vor avea posibilitatea efectuării de stagii practice în condiţii excelente, în acest sens existând contracte de parteneriat şi de colaborare cu principalele spitale din judeţ, respectiv Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, precum şi cu spitale din alte localităţi şi farmacii şi depozite de medicamente.

Cadre didactice calificate, bază materială excelentă

Ca în fiecare an, ceremonia prilejuită de deschiderea anului şcolar a avut loc pe platoul din incinta Universităţii „Dimitrie Cantemir”, unde cadrele didactice au transmis „bobocilor” mesaje de susţinere şi mult succes în anul care urmează.

„Pentru instituţia noastră, anul şcolar 2016-2017 debutează cu cadre didactice calificate, cu bază materială corespunzătoare cerinţelor unui învăţământ de calitate. Avem o şcoală primitoare, curată, dotată cu tehnologie modernă în domeniul educaţional”, a punctat prof. Camelia Maria Ţăran, directoarea şcolii.

„Şcoala Postliceală „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş este o unitate de învăţământ acreditată prin ordinul ministerului numărul 6207 din 2009. Serviciile oferite de şcoală au la bază calitatea, performanţa, promovarea valorilor europene şi egalitatea şanselor”, a afirmat prof. Cruciţa Vodă.

„Împreună cu dumneavoastră ne vom asigura că şcoala noastră se bucură de prestigiu local, regional, naţional şi – de ce nu – chiar şi european”, a afirmat prof. Laura Cepoi, responsabila Comisiei de Evaluare şi Asigurarea Calităţii Învăţământului din cadrul şcolii.

„Bobocii de azi vor fi viitorii asistenţi de mâine. Un comportament plin de devotament, grijă, căldură faţă de bolnav înseamnă adevărata chemare pentru un asistent medical”, a transmis prof. Simona Cistelecan, responsabila Comisiei Metodice pentru Asistenţi Medicali Generalişti din cadrul şcolii.

„Ţin să vă felicit pentru alegerea făcută şi nu pot decât să vă asigur că într-un timp foarte scurt veţi realiza şi dumneavoastră că înscrierea la cursurile Şcolii Postliceale „Dimitrie Cantemir” a fost cea mai inteligentă alegere”, a spus şi prof. Constantin Alexandrescu, responsabilul Comisiei Metodice pentru Asistenţi Medicali de Farmacie din cadrul şcolii.

2

20 de elevi, practică în Italia

Adeptă a principiului potrivit căruia viitorii profesionişti din domeniul medico-farmaceutic au nevoie de o serioasă pregătire atât în privinţa teoriei, cât şi a practicii de specialitate, conducerea unităţii de învăţământ care funcţionează în incinta universităţii cu acelaşi nume a depus, şi a câştigat, un proiect Erasmus în urma căruia 20 de elevi vor efectua un stagiu de trei săptămâni la o unitate spitalicească din Italia, ceea ce reprezintă o premieră la nivelul şcolilor postliceale din Transilvania. „În acest an, pentru prima dată, şcoala noastră a câştigat un proiect Erasmus. Proiectul e pe un an, cu două mobilităţi, şi a fost scris de trei persoane: subsemnata şi colegii mei Simona Cistelecan şi Constantin Alexandrescu. Inspiraţia principală pentru scrierea proiectului a fost Universitatea „Dimitrie Cantemir”. În cadrul proiectului, un număr de 20 de elevi din anul III vor merge în practică la Spitalul Azienda Sanitaria Regionale Del Molise din localitatea italiană Campobasso. Primul grup va avea 10 elevi, iar al doilea grup tot 10. Sperăm să depunem astfel de proiecte şi în alţi ani, astfel încât elevii noştri să aibă posibilitatea de a face practică şi în altă ţară”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. Laura Cepoi.

3

4

5

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE