Home / Invatamant / Clubul Rotary Târgu-Mureș sprijină Educaţia. Sau de la vorbe la fapte

Clubul Rotary Târgu-Mureș sprijină Educaţia. Sau de la vorbe la fapte

Distribuie

111Luna septembrie este prin tradiție perioada din an în care fiecare dintre noi, copii, părinți sau bunici ne punem speranța într-un nou început, în prima zi de școală. În fiecare an la mijlocul lui septembrie o nouă generație de boboci se așează cu emoție, pentru prima dată în viața lor, pe băncile școlii și aşteaptă cu sufletul la gură să vadă abecedarul și cartea de aritmetică.

Mângâiați de căldura ultimelor raze de vară cu speranțe multe, cu vise îndrăznețe își încep elevii de clasa întâi parcursul școlar, marcat pe alocuri și de unele deziluzii: băncile sunt degradate, manualele lipsesc sau nu ajung la timp, părinții nu prididesc să facă față financiar lipsurilor ce trebuiesc compensate. Tot la mijlocul lui septembrie auzim de câteva decenii încoace cuvintele sforăitoare ale unor domni sau doamne care vor să facă, vor să dreagă, promit și dau asigurări că totul o să fie bine. Rezultatul îl vedem, îl simțim și îl trăim în fiecare zi, toți cei care avem elevi pe băncile școlii.

Pentru că învățământul românesc, ca de altfel cel din întreaga lume, trebuie susținut mult cu fapte sau bani și mai puțin cu vorbe, Clubul Rotary Târgu-Mureș, în parteneriat cu Rotary Internațional District 2241 România și Republica Moldova și Herlitz România, a desfășurat în perioada 7-8 septembrie 2016, o acțiune de distribuire a unei game variate de rechizite școlare către elevi din România.

112

O echipă de tineri școlari din cadrul Interact Târgu-Mureș, pe post de ”experți”, ajutați de colegii lor mai mari de la Rotaract Târgu-Mureș Transilvania și membri ai Clubului Rotary Târgu-Mureș, au început ziua de 7 septembrie în fața unor paleții mari cu rechizite, ghiozdane, mape, penare, caiete și instrumente de scris, pentru a fi sortate pe grupe de vârstă. Astfel au fost pregătite materialele necesare pentru tinerii de la Căminul Temporar II Onești, care vor ajunge la destinație cu ajutorul prietenilor din Clubul Rotary Onești, câte un palet a plecat joi, 8 septembrie, către Cluburile Rotary din Vaslui și Câmpia Turzii, pentru sprijinirea unor grupuri de tineri școlari proveniți din familii defavorizate.

Nu a fost uitată școala din Idicel Pădure, a cărei elevi vor primi prin intermediul Rotary Community Corps Dacia Porolissensis, materialele necesare pentru un frumos început de an școlar.

Dacă unii dintre noi se întrebă care este motivația unei astfel de acțiuni, răspunsul vine în cuvinte simple de la partenerii noștri.

”Încă de la începutul mandatului am declarat că în acest an rotarian accentul va fi pus pe educație și sănătate. Educația, alături de sănătate, sunt ramuri ale economiei naționale, care nu au ca produs finit o piesă fizică, un obiect pe care poți să îl atingi, dar au ca rezultat final cultura, dezvoltarea, puterea de muncă, eficiența muncii și de ce nu, inovația și cercetarea. Acum lucrurile încep să se miște și aceste acțiuni nu vor fi solitare”, a declarat Mircea Ștefan Solovăstru, Guvernator al Districtului 2241 România și Republica Moldova.

”Știu ce înseamnă necazul, suferința și deznădejdea, iar educația primită de la părinții mei m-a făcut să mă aplec mereu asupra problemelor oamenilor. Am ajutat întotdeauna oamenii, cu ce mi-a stat în putință. Am găsit în Rotary un partener serios, care se poate organiza eficient și cred că astfel aceste acțiuni pot să fie diseminate în întreaga țară. Cu siguranță voi sprijinii în continuare astfel de activități”, a declarat Horațiu Nicolau, manager Herlitz România.

113

Ca de obicei, mi-au fost alături prietenii mei mai mici de la Interact Târgu-Mureș, Daria Pasc, Andreea Cotoi, Alexandra Ujică, Andreea Dogaru, prietenii mei mai mari de la Rotaract Târgu-Mureș Transilvania, Dana Oprea, Mihai Pavel, Adrian Bueșteanu și Ilinca Suciu, dar și o parte dintre inimoșii mei prieteni și colegi de club, Jakab Szabolcs, Gheorghe Bueșteanu, Vladimir Polearus.

Am hotărât împreună să vorbim puțin și să facem mai mult.

 

Mircea SUCIU,

Președinte Club Rotary Târgu-Mureș 2016-2017


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.