Home / Sport / Dublu campion balcanic mureșean la canotaj

Dublu campion balcanic mureșean la canotaj

Distribuie

Delegația României de canotaj Juniori a reușit o evoluție foarte bună la ultima competiție din acest an, încheind pe prima poziție la Campionatul Balcanic desfășurat în zilele trecute în Grecia, la Kastoria. Tinerii canotori români s-au clasat pe prima poziție în clasamentul pe medalii, cu un total de 20, dintre care 12 de aur, 5 de argint și 3 de bronz, clasându-se pe primul loc în toate cele trei clasamente la total, feminin, masculin și în clasamentul general. Sportivii români au depășit orice așteptări. Au luat startul în 21 de probe și aveau ca obiectiv câștigarea a cel puțin 9 medalii, obținând așadar mai mult decât dublul propus.

Printre performeri s-a aflat și un component al Clubului Sportiv Mureșul Târgu-Mureș, deja un obișnuit al podiumurilor în competițiile interne sau internaționale. Acesta este elevul antrenoarei Claudiua Balint, Constantin-Cristian Hîrgău (primul din dreapta în foto), care a devenit dublu campion. După argintul cucerit în luna iulie la Campionatul European de la Takrai, din Lituania și medalia de aur din luna august la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret și juniori de la Rotterdam, în Olanda, acesta a devenit și campion balcanic împreună cu echipajul masculin de 4 rame, avându-i alături pe Ștefan-Constantin Berariu, Mihăiță-Vasile Țigănescu și Ionuț Alexandru Mihai. Cei patru sportivi români au avut o prestație foarte bună, dominând autoritar cursa, parcurgând cei 2000 de metri cu un nou record mondial, cu timpul de 5 minute, 58 secunde și 85 de sutimi. Performanța a fost repetată alături de echipajul de 8+1, din care alături de cei patru au mai făcut parte Marius Bogdan Moraru, Raindchard Constantin Goldschmidt, Nicu Iulian Chelaru, Andrei Valentin Maliș și cârmaciul Ionuț Cristian Cojocaru.

Podiumul pe națiuni la numărul total de medalii a fost completat de reprezentanții Greciei, cu 21 medalii (7 aur, 10 argint și 4 bronz) și cei ai Turciei, cu 10 medalii (2 de aur, 1 argint și 7 bronz).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Baschet: CSM Târgu Mureș a învins din nou Oradea

Distribuie Echipa de baschet masculin – Liga I din cadrul CSM Târgu Mureș a jucat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.