O posibilă „zi istorică” pentru fotbalistele „tricolore” Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 101 Vizualizări

O posibilă „zi istorică” pentru fotbalistele „tricolore”

Selecționatele de fotbal feminin ale României și Ucrainei se întâlnesc joi, 15 septembrie, ora 18.00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, într-un joc aproape decisiv pentru calificarea în premieră a echipei României la un turneu final, cel de la Euro 2017, în Olanda. Din grupa a 3-a reprezentativa Franței este deja calificată, iar echipele Greciei și Albaniei nu mai au nicio șansă. La turneul final, alături de câștigătoarele celor opt grupe merg direct și 6 din cele mai bine clasate echipe de pe locul 2, celelalte două urmând să susțină joc de baraj. Cu 10 puncte, „tricolorele” se află la 3 puncte în spatele Ucrainei, dar au un joc mai puțin disputat, pe care îl vor susține tot la Cluj-Napoca, cu Grecia, marți, 20 septembrie. Astfel, România este de departe favorită, iar două victorii în cele două întâlniri le-ar putea aduce calificarea directă. În tur, la Lvov, cele două formații au remizat, 2-2, iar o victorie a româncelor în partida de joi le-ar asigura locul secund, indiferent de rezultatul cu Grecia. Situația locurilor secunde impune oarecum pentru o calificare directă obținerea a 6 puncte în cele două jocuri. În grupa 1 Islanda are 18 puncte și două meciuri de disputat, iar a doua clasată, Scoția are tot 18 și doar un meci de jucat, la lider. Este evident că ambele sunt deja calificate. În grupa 2 conduce Spania, tot cu 18 puncte, iar Finlanda 13, ambele cu câte două partide de jucat. Situația este similară în grupa 4, cu Suedia și Danemarca în frunte, iar în grupa 5 Rusia luptă cu cele 11 puncte și două partide pe teren propriu să însoțească Germania în Olanda. În grupa 6 Elveția a obținut biletele, iar Italia are 12 puncte și două meciuri, în grupa 7 Anglia și Belgia sunt ca și calificate, iar în grupa 8 Norvegia și Austria se află în aceeași situație, cu câte 16 puncte.

 

Ultimele impresii ale mureșencelor înaintea jocurlor decisive

Pentru aceste partide singura jucătoare convocată din lotul vicecampioanei ASA Târgu-Mureș este Ana Maria Gorea, dar din lot mai fac parte două jucătoare car au plecat în această vară de la echipa mureșeană, Andreea Părăluță și Göder Brigitta, aflate acum la Atletico Madrid, respectiv în Ungaria, la Györ. „Dubla de la Cluj este foarte importantă pentru noi, deoarece avem mari șanse să ne calificăm la Campionatul European. Suntem foarte motivate, încrezătoare, unite și vrem să dăm totul pe teren pentru a o obține. Sunt foarte fericită că mă aflu aici și pot să pun umărul la aceasta calificare istorică. Hai România!”, a spus Ana Maria Gorea (în foto), care evoluează pe postul de fundaș dreapta, jucătoare care a oferit în prima etapă coechipierelor de la ASA câteva centrări din care au rezultat goluri în meciul încheiat 11-0 cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Așadar, România ar putea să mai aibă un hop de trecut chiar și cu 16 puncte, fiind în acest moment echipa cel mai slab clasată dintre potențialele ocupante ale locurilor secunde. Singurele echipe de pe locurile 2 care mai au de jucat câte un singur meci sunt Scoția și Austria, dar acestea au deja 18, respectiv 16 puncte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE