Micropolis. Pădurea rotundă 2016, o expoziție musai de văzut la Camera K’arte Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 348 Vizualizări

Micropolis. Pădurea rotundă 2016, o expoziție musai de văzut la Camera K’arte

Camera K'arte

Lucrările realizate de cei 5 artiști invitați în Tabăra Pădurea Rotundă 2016 sunt expuse în Camera K’arte, de pe strada George Enescu, din Tîrgu-Mureș. Dacă vreți să vedeți ce au găsit și cum și-au transpus (micro)experiențele în lucrări artiștii vizuali care s-au strâns la Reghin, veniți din Budapesta, Chișinău, București și Tîrgu-Mureș, puteți vizita expoziția până în 27 septembrie. Micropolis. Pădurea Rotundă 2016 a fost vernisată în 13 septembrie, de la ora 19.00. Criticul de artă Kata Ungvári-Zrínyi a prezentat artiștii și lucrările expuse.

Eliodor Moldovan, Asociația K’arte, organizatorul taberei și gazda expoziției, a fost încântat de lucrările realizate de artiștii rezidenți în Reghin, în luna august, considerând că tabăra de anul acesta, ajunsă la a 5-a ediție, a fost una dintre cele mai reușite. Hajnalka Tarr (Ungaria), Tatiana Fiodorova (Republica Moldova), Marina Albu (RO), Irina Spînu (RO) și Fekete Zsolt (RO) au fost artiștii invitați în acest an, împreună cu Kata Ungvári-Zrínyi (RO), critic de artă.

Micropolis. Camera K'arte

Micropolis. Pădurea rotundă. Subiecte grave, sublimate în cheie ludică

„În acest an sunt scoase la suprafață, printer altele, traume ale societății. Hajnalka Tarr lucrează cu moștenirea Holocaustului, Marina Albu tematizează conflictele interetnice”, spune Kata Ungvári-Zrínyi. „Tiparele active ale societății, rezultate ale sistemelor diferite – fenomenele problematice ale realității postcomuniste” le găsim tratate în desenele Tatianei Fiodorova, a continuat Kata. „Sau monumentalitatea poate apărea în ordinaritate și obișnuit, în fotografiile lui Fekete Zsolt, iar Irina Spînu examinează gestul cercetării însuși. Rezultatele cercetărilor oferă posibilități și metode relevante pentru diferite teme ale condiției umane”, a adăugat criticul de artă.

Apoi, Kata Ungvári-Zrínyi a vorbit despre fiecare dintre artiști, făcând un rezumat al taberei și al lucrărilor expuse la Camera K’arte.

Fiecare dintre cei 5 artiști vizuali au atins zone acute ale spațiului din jurul Pădurii Rotunzi și din zona Reghinului. Însă au ieșit lucrări cu multă vitalitate. Tehnicile folosite sunt diverse, de la un artist la altul, dar și de la o lucrare la alta a aceluiași artist vizual. Subiectele sunt diferite, dar expoziția pare foarte bine legată și cred că ce ține fain lucrările împreună în spațiul din Camera K’arte este elementul ludic și umorul, care trec de la un o lucrare la alta, de pe un perete pe altul, de la un artist la următorul. Un ludic și un umor, însoțit de multă grijă pentru tematica abordată.

Mai mult… vă invit să vedeți la Camera K’arte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE