„Există mentalitatea că boala psihică este un handicap, este ceva ruşinos” Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 207 Vizualizări

„Există mentalitatea că boala psihică este un handicap, este ceva ruşinos”

Preşedintele Societăţii Române Alzheimer, Cătălina Tudose, a declarat, pentru News.ro, cu ocazia lansării, în premieră în România, a lunii internaţionale Alzheimer, că stigmatizarea bolnavului psihic reprezintă cea mai gravă problemă a sistemului, pentru că face din acest pacient unul cu handicap, un caz ruşinos, abordare care dovedeşte o mentalitate primitivă, aproape ca înainte de război.
„Bolnavul psihic continuă să fie stigmatizat. Este o mentalitate primitivă sau aproape ca înainte de război. Se tolerează foarte greu această suferinţă. Există mentalitatea că boala psihică este un handicap, este ceva ruşinos. Oamenii, cât de cât, acceptă să meargă la psiholog, dar nu se recunosc bolile grave, adică depresii cu tentative de suicid, riscurile suicidare”, a spus profesorul doctor Cătălina Tudose, conform sursei citate.
Medicul a precizat că, potrivit legislaţiei, un pacient cu suferinţă psihică, cu tulburări severe şi risc de suicid poate beneficia de internare nonvoluntară, dar oamenii nu ştiu acest lucru şi nici SMURD nu ia astfel de cazuri.
Legat de tratamentele pentru cazurile de depresie, medicul a spus că cei mai mulţi pacienţi, dar şi unele familii sunt reticenţi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE