Multiculturalitate și bună dispoziție, la Zilele Gorneștiului Comune
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 669 Vizualizări

Multiculturalitate și bună dispoziție, la Zilele Gorneștiului

Primăria şi Consiliul Local al comunei Gorneşti au organizat, în perioada 17-18 septembrie, a șaptea ediție a evenimentului „Zilele Gorneștiului”, în parcul central din localitate, în imediata apropiere a Caselului Teleki.

1Bine ați venit la cea de-a șaptea ediție a Zilelor Gorneștiului. Vreau, în primul rând, să mulțumesc tuturor celor care au fost lângă noi, care ne-au ajutat material și spiritual, chiar și cu muncă fizică pentru ca acest eveniment să aibă loc în cele mai bune condiții. Sperăm ca programul care a fost făcut pentru Zilele Gorneștiului să fie pe placul tuturor categoriilor de vârstă, începând de la copii, până la cei de vârsta a treia, astfel ca fiecare să se regăsească în acest program. Nu-mi rămâne decât să vă urez multă sănătate și să vă simțiți bine pe parcursul celor două zile de sărbătoare”, a transmis, în timpul ceremoniei de deschidere a manifestării, primarul Gornești Kolcsar Gyula.

Să ne bucurăm împreună de sărbătoare”

2Pe scenă au urcat consilierii locali ai comunei, alături de preoții Veress Robert și Mircea Ungur, care au binecuvântat cele două zile de sărbătoare. „Ne bucurăm să fim împreună la acest moment de bucurie prilejuit de Zilele Gorneștiului. Mulțumesc pe această cale pentru invitație domnului primar. Este binevenit acest eveniment pentru că trăim vremuri cu multe necazuri și neajunsuri, zile și vremuri în care în care e nevoie și de aceste momente de bucurie. Cred că omul a cam uitat să se bucure și iată că primarul comunei împreună cu colaboratorii dânsului s-au gândit la aceste lucruri și ne oferă timp de două zile prilejul de a ne bucura împreună, așa cum știau odinioară înaintașii noștri să se bucure frumos împreună”, a spus părintele ortodox Mircea Ungur.

Recunoaștere pentru Kovacs Gyöngyver

3 Deschiderea oficială a fost completată cu acodarea unei diplome în semn de recunoasștere profesoarei Kovacs Gyöngyver pentru cei 12 ani de activitate în slujba culturii la nivelul Gorneștiului. Momentul a fost urmat de o scenetă de teatru prezentată de elevii Școlii Gimnaziale Teleki Domokos pregătiți de învățătoarea Fülop Maria. 4Publicul a avut parte de punerea în scenă a poveștii Vrăjitorului din Oz, rolul principal fiind adus pe scenă deVeress Ana, rolul lui Dorothy din povestea scrisă de L. Frank Baum. Programul artistic a continuat cu recitalurile susținute de Kóbori Andrea, Cristina Blaga, Vv Edina , Király L. Norbi, participant în cadrul emisiunii X-Factor Ungaria.

Cântece și dansuri populare

6A doua zi de sărbătoare a debutat în jurul orei 14:00, primii care au urcat pe scenă fiind elevii Școlii Gimnaziale Teleki Domikos cu două momente artistice, urmați de ansamblurile și soliștii de muzică populară. Au încântat asistența dansatorii din Voivodeni, Pădureni, Aluniș și Ansamblul Doina Mureșului din Reghin, completați de soliștii Daiana Suceava, Roxana Varodi, Ancuța Silvaș, Nelu Șopterean. Spre seară au urcat pe scenă Ördög Miklós Levente și Szabadi Nóra , actori în cadrul Companiei Tompa Miklos, Teatrul Național din Târgu-Mureș, urmați de recitalul susținut de Baricz Gergő, câștigător al emisiunii X-Factor din Ungaria. Focurile de artificii au tras cortina peste Zilele Gorneștiului, nu înainte ca trupa Orion să aibă ultimul moment muzical pe scenă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE