Home / Business / Sovata, turism 100% și în 2016

Sovata, turism 100% și în 2016

Distribuie

1Stațiunea Sovata a avut în sezonul de vară 2016 un grad de ocupare de 100%. Zeci de mii de turiști din România și din străinătate au venit să se bucure de frumusețile locului, de binefacerile apei sărate și de aerul curat de aici. Noul primar din Sovata, Fulop Laszlo, ne-a oferit detalii despre turismul prezent și viitor al orașului-stațiune.

Reporter: Care este situația actuală a orașului Sovata în ceea ce privește investițiile?

Fulop Laszlo: Amenajarea Lacului Tineretului, Drumul Sării, un proiect care leagă mai multe investiții din Sovata, Turnul de observare de 28 metri, alături de o infrastructură bine pusă la punct, sunt câteva dintre proiectele finalizate în ultimii ani sau în curs de finalizare. Ca o noutate, în acest sezon a fost deschis și în timpul săptămânii lacul de agrement Tivoli, pentru plimbări cu barca, am deschis turnul de observare, de unde poate fi urmărită priveliștea din zonă, și am organizat la fiecare sfârșit de săptămână mici spectacole gratuite în Pracul Central.

Rep.: Care a fost gradul de ocupare în sezonul de vară?

F.L.: Nu avem încă date exacte, dar în urma consultărilor cu agenții economici și din aceea ce am observat, putem vorbi despre un sezon bun, cel puțin la nivelul ultimilor ani. Aproape pe toată perioada sezonului de vară, stațiunea a avut un grad de ocupare de 100%. Ca număr, cei mai mulți turiști, aproximativ 70%-80%, provin din România, urmați de turiști din Moldova, Ungaria, Germania, Israel.

3

Rep.: Ce aveți în plan pentru dezvoltarea turismului și implicit a orașului Sovata?

F.L.: În ultimii ani în Sovata au fost realizate foarte multe proiecte. Dorim să mai dezvoltam sfera de agrement. De exemplu, avem de gând să facem noi amenjări de trasee pentru drumeții montane sau plimbări în aer liber, pentru pasionații de mountain bike. Având în vedere că aerul curat din Sovata este renumit, mărirea perimetrului pentru agrement este binevenită. De asemenea, pentru dezvoltarea zonei dorim să inițiem programe care să aducă turiștii în Sovata și în extrasezon. Fie că e vorba despre competiții sportive, festivaluri sau activități din sfera economică, organizarea lor primăvara și toamna, când numărul turiștilor este mai mic, ar aduce un plus important pentru oraș. Aceasta este principala provocare pentru administrația locală.

5

Lacurile, atracţia nr. 1

Sovata, una dintre cele mai renumite staţiuni balneoclimaterice din România, este situată în zona nord-estică a bazinului Transilvaniei, în extremitatea estică a judeţului Mureş. Al şaselea oraş după mărime al judeţului, Sovata se află la o distanţă de 60 de kilometri de reşedinţa de judeţ, municipiul Târgu-Mureş.

Printre obiectivele turistice principale amintim lacurile helioterme (de exemplu, Lacul Ursu care oferă şi facilităţi de ştrand), lacurile Negru, Verde, Roşu, Aluniş şi Paraschiva, Muntele de Sare, traseul de drumeţie «Drumul Sării», pârtiile de schi Aluniş 1 şi Aluniş 2, mocăniţa care face legătura cu localitatea Câmpu Cetăţii, precum şi localităţile din împrejurimi, Praid, Corund, Câmpu Cetăţii, Călimăneşti, Rimetea şi Odorheiu Secuiesc.

2

4

A consemnat Florin Marcel SANDOR

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CNAS a emis ediția a II-a a Ghidului Asiguratului. Ce drepturi au pacienții români asigurați și neasigurați?

Distribuie Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România a elaborat, în data de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.