Home / Social / Expoziția de legume – Gheorghe Doja 2016

Expoziția de legume – Gheorghe Doja 2016

Distribuie

Duninică, 18 septembrie 2016, în localitatea Gheorghe Doja din județul Mures s-a desfășurat a XI a ediţie a Expoziţiei de legume, reunind un număr însemnat de vizitatori din zonă, în special persoane interesate de sectorul legumicol, înregistrând și de această dată un real succes. Primarul comunei Gheorghe Doja, ing.Iszlai Tibor a deschis manifestarea urând bun venit tuturor participanților, invitaților și vizitatorilor.

hpim9281Alături de renumiții legumicultori de pe Valea Nirajului denumită și “Țara morcovului”s-au aflat ing.Ileana Gusatu – director executiv Camera Agricola Județeană Mureș și Kozma Monika- consilier personal a presedintelui Coinsiliului Județean Mures – Ferencz Peter, care a transmis mesajul președintelui privind susținerea și dezvoltarea acestui important sector din economia județului nostru. Recunoscuţi pentru calitatea superioară a legumelor, în special legumele rădăcinoase cum e morcovul, producătorii agricoli expozanţi din satele Gheorghe Doja, Satu Nou, Tirimia, Ilieni, Leordeni, şi-au etalat producţia cu cele mai frumoase şi variate sortimente de legume, în 16 standuri individuale, menționând faptul că pentru multi dintre ei fiind si astazi singura sursa de venit.  Standurile expoziţionale au fost diverse şi au inclus prezentări de legume din multe specii, soiuri şi hibrizi cultivaţi de legumicultori în acest an, precum şi murături şi conserve de casă.

hpim9287 “Evenimentul este încununarea muncii unor oameni care trudesc un an de zile ca pe pieţele noastre să ajungă produsele agricole, legumele necesare zi de zi. Noi, specialiștii consultanți din cadul Camerei Agricole Județene Mureș îi sprijinim în accesarea de fonduri europene, elaborâd proiecte pe diferite măsuri FEADR, în constituirea formelor asociative precum și în formare profesionala. Având această relaţie directă bazată pe reciprocitate, ei ne ajută la rândul lor prin participarea la astfel de evenimente, care sperăm să fie benefice pentru ei, să-i putem promova, iar ei să aibă un câştig material de aici. Manifestarea de astăzi devenită traditională vine şi în sprijinul celor care doresc să-şi achiziţioneze legume pentru la iarnă si constituie un excelent prilej pentru gospodine de procurare a celor mai frumoase şi proaspete legume”, a precizat Ileana Guşatu, director executiv CAJ Mureş. Vizitatorii care au trecut pragul expozitiei de legume din acest an au avut ocazia să descopere un alt produs inedit, special adaptat pieței și cererii și anume boia de ardei de cea mai buna calitate. O alta nouate a fost prezenta unui legumicultor care a expus și ulei de floarea soarelui presat la rece. După vizitarea standurilor de catre comisia de apreciere a calităţii şi diversităţii produselor expuse, expozanții au primit premiul de participare de 150 lei, diplome de participare si diplome de excelenta, fondurile fiind asigurate de primăria Gheorghe Doja.
communicator massmedia CAJ Mureș, ing.Zavilla Victoria


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.