Home / Sport / „Tricolorele” înving, dar merg doar la baraj

„Tricolorele” înving, dar merg doar la baraj

Distribuie

În ultima etapă a fazei grupelor pentru calificarea la Campionatul European de anul viitor din Olanda, reprezentativa de fotbal feminin a României a învins marți seara la Cluj cu scorul de 4-0 echipa Greciei. Au înscris Alexandra Lunca (min. 5), Maria Ficzay (min. 15), Ștefania Vătafu (min. 76) și Mara Bâtea (min. 79). „Tricolorele” aveau asigurat locul secund în grupa 3 după victoria din urmă cu 5 zile în fața Ucrainei, dar acest loc le asigura doar participarea la barajul care urmează să-l dispute cele mai slab două clasate formații de pe locurile secunde. În calcule intrau teoretic formațiile Finlandei, României și Rusiei, aflate la egalitate de puncte, în timp ce, din punct de vedere matematic mai puteau intra și Danemarca, Austria și Italia. Acestea însă, chiar egalate la puncte, aveau golaveraje net superioare. O modificare putea interveni în grupa 2, unde Finlanda putea fi depășită de Portugalia în cazul unui eșec în Spania, virtual câștigătoare a grupei, datorită rezultatului direct, unde lusitanele aveau o remiză și o victorie și un ultim meci în Irlanda.

Omogenitatea nu a fost suficientă

Deși s-a jucat practic într-o singură direcție, România nu a reușit să învingă cel puțin la aceeași diferență ca Rusia în partida cu Croația. Selecționerul Mirel Albon, antrenor și la campioana Olimpia Cluj a mers doar pe mâna jucătoarelor de la echipa de pe Someș, mizând pe omogenitate. În afara celor patru goluri, înscrise câte două în primul și ultimul sfert de oră ale partidei, româncele au mai avut câteva ocazii mari la poarta echipei elene, dar Voicu, Vătafu sau Lunca au evoluat la fel ca în campionatul intern, unde „se joacă” cu adversarele, ratând ocaziile care puteau aduce calificarea directă. Rusia a învins cu 5-0 și merge în Olanda, în timp ce Finlanda, deși a cedat cu 0-5 în Spania, a încheiat la egalitate de puncte și golaveraj superior cu Portugalia, dar a cedat locul pentru baraj lusitanelor, care au câștigat cu 1-0 în Irlanda. La fel ca și în jocul cu Ucraina, singura jucătoare selecționată de la ASA Târgu-Mureș a fost portarul Andreea Părăluță, aflată acum la Atletico Madrid, în timp ce Ana Maria Gorea și Goder Brigitta au rămas pe bancă.

Clasamentul echipelor aflate pe locul 2 a fost influențat de anularea rezultatelor cu ultimele clasate din grupe, clasament în care România s-ar fi clasat în fața Rusiei și Portugaliei. Rusia avea avantaj din acest punct de vedere și „sub control” jocul decisiv, în care trebuia să înscrie cu un gol mai mult decât România.

Barajul cu Portugalia se va juca în 17 și 25 octombrie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.