Home / Sanatate / Aproximativ 500 de specialiști din industria farmaceutică, la Conferinţa Farmaciştilor Mureşeni

Aproximativ 500 de specialiști din industria farmaceutică, la Conferinţa Farmaciştilor Mureşeni

Distribuie

Colegiul Farmaciştilor Mureş şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, filiala Mureş, organizează, în perioada 23-24 septembrie, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, a patra ediţie a Conferinţei Farmaciştilor Mureşeni, tema din acest an fiind „Experienţa farmaciştilor practicieni”.

Aproximativ 500 de farmaciști, asistenți de farmacie, medici, reprezentanți ai companiilor farmaceutice și ai autorităților publice locale vor lua parte la prezentări, care se bucură și în acest an de calitate, diversitate și complexitate. Printre temele dezbăute se numără „Aspecte privind calitatea medicamentului de la producător la pacient”, „Prevenirea fabricării și distribuirii medicamentelor falsificate. Identificatorul unic și dispozitive de protecție împotriva modificărilor ilicite”, „Reacții adverse la medicamente”, „Provocări pentru farmacistul mileniului trei” sau „Asistentul medical de farmacie – aspecte principale în desfășurarea activității zilnice farmaceutice”.

Președintele Colegiului Farmaciştilor Mureş, farm. Nicoleta Radu, a declarat vineri, 23 septembrie, că prin temele ce vor fi prezentate și invitații săi, conferința și-a propus să contribuie la consolidarea și creșterea gradului de pregătire profesională a farmaciștilor cu practică în sectorul public, de spital, în distribuție, în producția de medicamente, în învățământ sau marketing-management. Ca noutate, în acest an, reprezentantul unei companii farmaceutice din Germania vine la Târgu-Mureș pentru a susține un workshop referitor la transportul produselor termosensibile.

„Suntem la a IV-a ediție a Conferinței Farmaciștilor Mureșeni, cu tema „Experiența farmaciștilor practicieni”, și putem spune că evenimentul este unul cu tradiție. Prin consistența și diversitatea lor, lucrările aduc atât experiența farmaciștilor, cât și informațiile atât de necesare farmaciștilor practicieni. La conferință, participă în jur de 500 de participanți, iar ediția din acest an reunește lucrări atât ale farmaciștilor care își exercită profesia în industrie, în distribuție de medicamente, în farmacie, cât și în învățământ, management și marketing. Participă și medici, care sunt colaboratorii noștri, dar și asistenți de farmacie, colegii noștri de zi cu zi. De asemenea, participă și reprezentanți ai autorităților publice locale. În paralel, are loc un workshop referitor la transportul medicamentelor termosensibile, pe care îl susține un invitat din Germania, reprezentantul unei companii farmaceutice și este primul an în care ne-a onorat cu prezența această companie farmaceutică, care se ocupă de transportul produselor termosensibile”, a declarat farm. Nicoleta Radu.
O altă noutate a evenimentului din acest an este prezența unui student la Facultatea de Farmacie, viitor farmacist, care va prezenta o lucrare referitoare la perspectiva internațională a profesiei de farmacist, după ce a participat la un eveniment farmaceutic internațional, care s-a desfășurat în Argentina.
„În primăvară, când am preluat funcția de președinte al Colegiului Farmaciștilor Mureș, am dorit să invităm la această manifestare și studenții la Farmacie. Astfel, o altă noutate a conferinței din acest an este prezența unei studente în anul V la Facultatea de Farmacie, care va prezenta o lucrare foarte interesantă despre participarea sa la un eveniment farmaceutic internațional în Argentina. Prezintă perspectivele profesiei din punct de vedere internațional prin ochii unui viitor farmacist entuziast și vorbește despre servicii online, networking și tot ce înseamnă colaborare online”, a afirmat farm. Nicoleta Radu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.