Home / Sanatate / Peste 190 de cazuri de rujeolă confirmate în județul Mureș

Peste 190 de cazuri de rujeolă confirmate în județul Mureș

Distribuie

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a confirmat, epidemiologic şi în laborator, 194 de cazuri de rujeolă raportate până vineri, în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 5 ani, în toate zonele judeţului, în special în comunităţile defavorizate.
Purtătorul de cuvânt al DSP Mureş, Gabriela Uifălean, a declarat vineri, 23 septembrie, pentru AGERPRES, că toţi copiii care s-au îmbolnăvit fie nu aveau vaccinarea completă împotriva rujeolei, fie nu erau vaccinaţi deloc.
„Avem 194 de cazuri, epidemia este în evoluţie, acestea sunt cazuri confirmate şi epidemiologic şi prin laborator. Nu pot să spun că în anumite zone este o concentrare mai mare, avem cazuri şi în Târgu-Mureş, şi în Târnăveni, peste tot. Sunt comunităţi de risc pe care greu le găseşti. În judeţul Mureş, primele cazuri de rujeolă au apărut în luna mai. DSP Mureş face campanii de vaccinare antirujeolă suplimentară în focarele în care apar multe cazuri, iar bolnavii sunt internaţi în Clinica de Boli Infecţioase pentru a fi trataţi”, a declarat Gabiela Uifălean, potrivit sursei citate. Potrivit acesteia, procesul de învăţământ nu este întrerupt în nicio unitate de învăţământ din cauza evoluţiei epidemiei de rujeolă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.