Relaxare cu fir întins, la Bezid şi Câmpu Cetăţii Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6132 Vizualizări

Relaxare cu fir întins, la Bezid şi Câmpu Cetăţii

111Dacă sunteți pescari înrăiți, pe malul lacului Bezid vă puteți găsi liniștea sufletească, căci lacul este cunoscut și pentru varietatea de pești. Din lac ies vârfurile copacilor pe care pescarii și-au amenajat platforme unde se instalează încă de la primele ore ale dimineții. Bogăția piscicolă a lacului este formată din următoarele specii: crap, caras, somn, biban, șalău, roșioară, scobar, plătică, ș.a.m.d.

Turism ecologic-recreativ la Bezid

În fiecare an, la lacul Bezid se organizează diferite concursuri de pescuit, unde participă foarte mulți pescari, cum ar fi „Concursul Primăverii”, „Concursul Zilelor Satului” și nu în ultimul rând „Cupa Bezid”, care anul acesta a ajuns la a 4-a ediție.

Lacul intră sub autoritatea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor (AJVPS) Mureș, iar regulile de pescuit sunt cele aferente asociației: se pescuiește cu permis AJVPS, mai puțin în perioada de prohibiție cuprinsă între 10 aprilie – 8 iunie, inclusiv.

112

Fiind singurul lac de acumulare din județul Mureș, lacul Bezid prezintă un real potențial pentru dezvoltarea turismului ecologic-recreativ și a pescuitului sportiv. Lucrările pentru construirea barajului au început în 1975 și au fost terminate în 1989, când toate casele din Bezid, inclusiv biserica, au fost scufundate. Este situat la 40 de kilometri de Târgu-Mureș, la ieșirea din Sângeorgiu de Pădure, nu departe de Sovata.

Păstrăvul din Câmpu Cetăţii, renumit în România

În aceeaşi zonă, la doar 15 de kilometri de Sovata, în satul Câmpu Cetăţii, comuna Eremitu, se află cea mai cunoscută păstrăvărie din judeţul Mureş şi una din cele mai cunoscute din România.

Aici, pasionaţii de pescuit au posibilitatea de a închiria undiţe (2 lei/undiţă) şi momeală, pe lista capturilor figurând specii precum păstrăvul, crapul, amurul, carasul şi chiar somnul.

Câteva reguli ale păstrăvăriei: cumpararea păstrăvului prins este obligatorie, preţul fiind de 25 lei/ kg, nu este permisă aruncarea păstrăvului prins înapoi în lac, iar oaspeţii cazaţi în căsuţele turistice ale hanului sunt scutiţi de taxe la pescuitul în trei lacuri populate cu crap, caras şi amur. Tarifele pentru celelalte specii de peşti capturaţi sunt următoarele: 25 lei/kg la somn, 18 lei/kg la crap şi amur şi 10 lei/kg la caras.

De asemenea, lângă păstrăvărie funcţionează un han unde turiştii sunt invitaţi să deguste preparatele tradiţionale locale, la loc de cinste fiind păstrăvul curcubeu.

Pentru rezervări, turiştii au la dispoziţie numărul de telefon 0724-235.859.

Raul BUTA & Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE