Zau de Câmpie şi Şăulia, destinaţii ideale pentru pescuit Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 12014 Vizualizări

Zau de Câmpie şi Şăulia, destinaţii ideale pentru pescuit

111Amatorii de pescuit sportiv, dar și cei pentru care undița este un accesoriu ocazional, au vizitat cel puțin o dată lacurile din Zau de Câmpie și Șăulia.

Repopulare cu puieţi

În 2014, lacurile au fost preluate de Eurogrup CIM Logistic SRL, fiind anterior în pragul falimentului. Noua administrație, condusă de Ioan Cenean, și-a început activitatea în primul an, prin repopularea lacurilor cu specimene noi de pește, de dimensiuni mari. „În opinia mea, este nevoie de a repopula periodic lacurile cu pește din alte locații, pentru a-i reîmprospăta codul genetic, în felul acesta se evită degenerarea soiului, iar peștele ajunge la dimensiuni mari. Anul trecut, în 2015, 70 de hectare de luciu de apă au fost repopulate cu puieți, lăsând cele două lacuri principale, Zau și Şăulia 1, pentru pescuitul sportiv”, a declarat Ioan Cenean, proprietarul lacurilor.

Capturi de peste 7 kilograme

Din 2014 până în prezent, pescarii au observat o creștere masivă a dimensiunii capturilor, de la cele 2 kilograme avute la momentul repopulării până la exemplare de 7-8 kilograme, în acest an. Proprietarul lacurilor ne-a mai asigurat că în ultimele luni au fost înregistrate capturi foarte mari: cteno de 8 kilograme și crapi de 11 kilograme.

Lacul Zau de Câmpie se află pe raza localității cu același nume din judetul Mureș. Situat la 40 de kilometri de Târgu-Mureș, cu acces dinspre Luduș și Săbed, lacul oferă vizitatorilor un peisaj extrem de pitoresc. Lacul are o adâncime medie de 2 metri, iar vegetația acvatică își face simțită prezența doar pe langă maluri, în larg fiind aproape inexistentă. Speciile de pește ce se găsesc în aceste lacuri sunt crapul, carasul, somnul, șalăul şi știuca.

40 de lei, 12 ore de pescuit

Prețul unei zi de pescuit de 12 ore este de 40 de lei, iar pentru “pescarii înrăiţi” prețul pentru 24 de ore este de 60 de lei. Se pot aduce până la 4 undițe, iar captura maximă pentru speciile superioare (crap, șalău, știucă) este de 4 kilograme, în timp ce pentru celelalte specii nu există limită maximă de greutate.

Pescarii mureșeni au acum mai multe alternative de locații de pescuit, administrația lacurilor din Zau de Câmpie demonstrând profesionalism și perseverență în gestionarea lacurilor. În concluzie, le urăm pasionaților „fir întins”!
Raul BUTA

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE