Home / Administratie / Interes pentru conservarea pajiştilor, la Ungheni

Interes pentru conservarea pajiştilor, la Ungheni

Distribuie

111Autorităţile locale din oraşul Ungheni au lansat în dezbatere publică proiectul „Amenajament pastoral de îmbunătăţire, întreţinere şi exploatare a pajiştilor pentru perioada 2016-2025”. Proiectul este disponibil pe site-ul instituţiei, www.primariaungheni.ro, şi va fi dezbătut într-o şedinţă viitoare a Consiliului Local Ungheni.

Potrivit ing. Blaskievics Adam, consilier în cadrul Primăriei oraşului Ungheni, măsurile de conservare şi îmbunătăţire a pajiştilor este reglementată de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 34/23 aprilie 2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii Fondului Funciar, iar întrucât oraşul Ungheni „dispune de o suprafaţă semnificativă de pajişti permanente”, s-a impus „necesitatea elaborării amenajamentului pastoral de îmbunătăţire, întreţinere şi exploatare a pajiştilor”.

Astfel, aprobarea, implementarea şi respectarea prevederilor acestei documentaţii creează cadrul optim pentru conservarea pajiştilor şi mărirea producţiei vegetale obţinute de pe acestea, ridicării fertilităţii solului, limitarea eroziunii solului, prin soluţiile propuse pentru exploatarea pajiştilor. „Conform articolului 6, aliniatele 1 şi 2, din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 34/2013, Consiliile Locale au obligaţia să elaboreze amenajamentul pastoral, valabil pentru toate pajiştile aflate pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, iar modul de gestionare al pajiştilor se stabileşte prin amenajamente pastorale. În conformitate cu articolul 9, alineatul 9, din acelaşi act normativ, Consiliile Locale au obligaţia de a aproba amenajamentul pastoral întocmit de specialişti în domeniu, conform unei metodologii stabilite prin norme metodologice aprobate de Guvern, la propunerea Ministerului Agriculturii”, a precizat ing. Blaskievics Adam.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Zi de Zi 20 de ani / La Mulți Ani, Zi de Zi!

Distribuie 20 de ani de existență a sărbătorit în această seară Cotidianul Zi de Zi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.