Conferință despre importanța abordării multidisciplinare a pacientului Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 345 Vizualizări

Conferință despre importanța abordării multidisciplinare a pacientului

Asociația TopPlus și Colegiul Medicilor Mureș, cu sprijinul Centrului Medical TopMed din Târgu-Mureș, organizează, începând de joi, 29 septembrie, până sâmbătă, 1 octombrie, la Hotelul Grand din Târgu-Mureș, Conferința „Abordarea multidisciplinară a pacientului – cheia succesului terapeutic”, cu scopul de a veni în sprijinul medicilor de familie și a le prezenta acestora metode de vârf în diagnostic și tratament.

Manifestarea debutează în data de 29 septembrie cu un curs intitulat „Tumorile tubului digestiv din perspectivă multidisciplinară”. Invitatul special al manifestării științifice este dr. Vicenzo Costigliola, preşedinte al Asociaţiei Europene a Medicilor, preşedinte al Asociaţiei Europene pentru Depresie, consultant medical al Uniunii Europene de Vest, al NATO Bruxelles, al Ambasadei Italiei la Bruxelles, consul şi reprezentant al Uniunii Europene. Totodată, printre speakeri se numără: dr. Adriana Gomotîrceanu, medic primar medicină internă, doctor în medicină la Centrul Medical TopMed și formator în cadrul Centrului de Formare în Ultrasonografie, conf. dr. Simona Mureșan, medic primar medicină internă, medic specialist gastroenterolog la Centrul Medical TopMed și prodecan în cadrul UMF Târgu-Mureș, dar și prof. dr. Radu Badea, șeful Catedrei de Imagistică Medicală, prorector UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Câteva dintre temele din programul conferinței
Din programul științific al conferinței fac parte următoarele teme: tabloul clinic al tumorilor digestive, markeri tumorali în patologia tumorală digestivă, imagistica tubului digestiv, aspecte ecografice în patologia neoplaziilor de tub digestiv, ecografia cu substanță de contrast – un pas înainte în explorarea patologiei tumorale digestive, endoscopia digestivă superioară și inferioară aplicată în scop diagnostic și terapeutic în formațiunile tumorale ale tubului digestiv, ultrasonografie intervenţională, valoarea comparativă a metodelor de diagnostic, actualități în abordarea chirurgicală clasică şi laparoscopică în tumorile de tub digestiv, terapie moleculară oncologică, tulburări psihice asociate neoplaziilor digestive; evaluare şi intervenţie, suport psihiatric în cazul tumorilor digestive. Totodată, vor fi prezentate actualitățile în hepatologie: clasificarea hepatopatiilor cronice și fibrotestul, actualități în tratamentul hepatitelor virale; tratamentul modern de eradicare a hepatitei virale C, elastografia – mijloc modern de diagnostic al fibrozei hepatice recunoscut în stadializarea cirozei și ecografia cu substanță de contrast în diferențierea tumorilor benigne de cele maligne.
Specialiștii vor discuta și despre abordarea intervenţională a tumorilor hepatice: abordarea chirurgicală minim invazivă a tumorilor hepatice și abordarea nutrițională în bolile imune la copil. În ceea ce privește abordarea multidisciplinară a obezității, se vor puncta următoarele teme: beneficiile programului nutrițional personalizat versus diete comerciale în obezitate, tratamentul modern al obezității în diabet, chirurgia modernă a obezității și importanţa consilierii psihologice în tratamentul obezităţii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE